sursă foto: latimes.com
FactualSpot

California adoptă o nouă lege după accidentul în care a murit baschetbalistul Kobe Bryant

0

În statul California din Statele Unite ale Americii a fost aprobată o nouă legislație ce prevede interzicerea organelor de intervenție, precum poliția sau pompierii, să fotografieze persoanele decedate de la locul unui accident.

Noua inițiativă legislativă a apărut după ce opt polițiști au fost acuzați că au distribuit poze de la accidentul în care celebrul baschetbalist, Kobe Bryant, fetița acestuia și încă șapte persoane au decedat. Baschetbalistul, în vârstă de 41 de ani, a murit după ce elicopterul în care călătorea s-a prăbușit în orașul Calabasas din California.

Soția fostului baschetbalist, Vanessa Bryant, a dat în judecată departamentul de poliție, cerând despăgubiri morale pentru neglijență, violarea vieții private și pentru provocarea intenționată de traume emoționale.

Acest proces este despre responsabilitate și despre prevenirea acestui comportament rușinos să se mai întâmple și în cazul altor familii care au suferit o pierdere”, a declarat Vanessa Bryant.

Șeriful departamentului de poliție,  Alex Villanueva, a declarat că le-a ordonat celor opt polițiști să șteargă fotografiile și că departamentul său duce o politică fermă împotriva fotografierii și distribuirii pozelor de la locul unei crime, dar din păcate această politică nu este aplicată și la locul accidentelor.

Mai mult, „departamentul a refuzat oficial cererea doamnei Bryant pentru informații, susținând că nu este în măsură să răspundă la întrebări și nici nu este obligat de lege să o facă. Acum este timpul pentru instanță să decidă care sunt obligațiile acestui departament” a explicat avocatul soției, Luis Li.

Noua lege aprobată de Guvernatorul Gavin Newsom va intra efectiv în vigoare din data de 1 ianuarie. Aceasta va fi încadrată ca o contravenție care va aduce sancțiunea de până la 1000 de dolari. Astfel, oricine va fotografia scene de la locul unei crime sau accident, care nu se încadrează în sfera cercetării faptei, va fi amendat.

Fostul director al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” a fost trimis în judecată de către DNA pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de abuz în serviciu

Articolul precedent

Noul primar al sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, este așteptat astăzi la Curtea de Apel la un nou termen de judecată în dosarul Colectiv

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual