sursa foto: medicaldetectiondogs.org.uk
FactualSpot

Câinii unei asociații din Marea Britanie sunt dresați să depisteze călătorii asimptomatici infectați cu COVID-19 de pe aeroporturi

0

Asociaţia Medical Detection Dogs a inițiat un program prin care câinii vor fi dresați să detecteze persoanele infectate cu COVID-19 care ajung pe aeroporturile din Marea Britanie, conform Press Association. Fondatoarea este de părere că aceste animale pot detecta coronavirusul la călătorii asimptomatici care vor veni cu „zboruri din alte părţi ale lumii”, în momentul în care măsurile de izolare la domiciliu se vor relaxa.

„Vor veni oameni care ar putea fi asimptomatici sau presimptomatici în acele câteva zile în care nu ştiu că sunt infectaţi”, a precizat Claire Guest în emisiunea Today, difuzată de BBC. De asemenea, aceasta a arătat că se încearcă să se găsească o metodă cât mai sigură de a extrage mirosul de la pacienții infectați, pentru a putea fi ulterior identificat de patrupede.

„Un câine adulmecă fiecare persoană la rând – îi ia 0,5 secunde, câinele identifică rapid care sunt cei care au nevoie de testare şi trebuie să meargă direct în izolare pentru a preveni transmiterea bolii mai departe pe teritoriul Marii Britanii”, a mai informat aceasta. Organizația a efectuat, anterior, programe de dresaj canin pentru detectarea cancerului sau a malariei.

Din echipa de câini fac parte trei cocker spaniel, un labrador, un câine din rasa Labradoodle şi un metis labrador cu golden retriever. Aceştia ar putea fi dresaţi într-o perioadă cuprinsă între şase şi opt săptămâni, însă proiectul mai necesită o finanţare de 500.000 de lire sterline pentru finalizarea pregătirii, a mai arătat Guest.

Fondatoarea a mai precizat, în cadrul emisiunii, că, la fel cum câinii sunt folosiți pentru a identifica droguri sau explozibili, datorită mirosurilor lor unice, în același fel pot fi identificate și bolile, printre care s-ar putea afla și noul tip de coronavirus. Pentru moment, asociația se află în discuții cu Guvernul, dar fondatoarea se declară optimistă.

Mai multe informații despre cei şase câini care vor fi învăţaţi să detecteze prezenţa coronavirusului se află pe site-ul asociației, iar în ajutorul lor vor veni Facultatea de Igienă şi Medicină Tropicală din Londra (LSHTM) şi Universitatea din Durham.

Dosar penal la UPU Suceava, unde șeful secției a obstrucționat accesul personalului medical la echipamentul de protecție

Articolul precedent

Magistrații de la Înalta Curte renunță la o lună de vacanță judecătorească pentru a recupera perioada în care cauzele au fost suspendate

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual