sursa foto: Guvernul României
FactualSpot

Cadrele medicale care au plecat din România pentru sprijinirea sistemului medical italian au ajuns la Milano

0

A ajuns în Italia aeronava Forțelor Aeriene Române care a transportat 14 medici și asistenți medicali români. Cadrele medicale au plecat voluntar, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în solidaritate cu sistemul medical italian.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale, „o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române efectuează astăzi, 7 aprilie, un zbor pe ruta București – Timișoara -Milano, pentru a transporta o echipă formată din medici și asistenți medicali români.”

Klaus Iohannis a arătat, luni, 06 aprilie, că s-a purtat o discuție legată de felul în care România își arată solidaritatea față de alții. Prin urmare, președintele a anunțat „că am decis împreună ca România să trimită o echipă de medici și asistenți medicali în Italia. Ei vor merge acolo, în zona Milano, vor pleca cel târziu mâine – o echipă formată din 11 medici și șase asistenți medicali.”

Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acționa la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu patru medici și asistenți medicali la bord. La Timişoara, unde aeronava va face escală, se vor îmbarca încă 10 membri ai echipei medicale, care este însoțită de un ofițer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, mai arată comunicatul MApN.

Cele patru cadre medicale din București au fost întâmpinate, pe Aeroportul Otopeni, de premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, secretarul de stat Raed Arafat, precum și de către ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi.

Prim-ministrul Orban a arătat, conform unui comunicat al Guvernului: „apreciez curajul și gestul de solidaritate din partea medicilor și asistenților medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare și le doresc mult succes în această misiune.”

#DosarulMăștilorChirurgicale –> DNA a fost sesizat cu un dosar penal pentru abuz de serviciu și fapte de corupție săvârșite în procedura de achiziție a statului de măști chirurgicale

Articolul precedent

Sediul Parlamentului European din Strasbourg va fi transformat în centru de testare și tratare COVID-19

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual