Esențial

C.T. Popescu despre mutarea ambasadei la Ierusalim: “Declarația doamnei Dăncila începe cu o fractură logică deschisă”

0

Aflată într-o vizită în SUA, premierul Viorica Dăncilă a anunțat în cadrul Conferinței Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC) că după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional, va muta, împreună cu Guvernul pe care îl conduce, ambasada României la Ierusalim.

Cristian Tudor Popescu a dat duminică, o declarație telefonică în cadrul unei emisiuni televizate pentru postul Digi24, prin care a încercat să explice o greșeală de raționament pe care doamna premier a făcut-o în discursul său din cadrul conferinței.

“Declarația din America a doamnei Dăncila începe cu o fractură logică deschisă” susține C.T. Popescu. Având în vedere că doamna premier anunță că va muta ambasada după finalizarea raportului tehnic de către Ministerul Afacerilor Externe, rezultă din punct de vedere logic că raportul poate să conducă și la ideea neschimbării ambasadei. C.T. Popescu insistă asupra perceperii modalității de funcționare a unui raport tehnic, ce poate să indice, finalmente, una din cele două posibilități: mutarea sau menținerea sediului.

Doamna spune că îndată ce se finalizaează raportul, mutăm ambasada; atunci de ce s-a mai făcut această cercetare tehnică, de vreme ce doamna vrea să mute oricum amabasada cu tot Guvernul ei? Deci absurditatea perfecta!

La întrebarea adresată despre motivele pe care le-ar avea doamna premier să mute ambasada, Cristian Tudor Popescu a răspuns că este o altă încercare disperată de a schimba atitudinea departamentului de stat al SUA, față de politica pe care o are puterea din România față de justiție.

În opinia acestuia, Guvernul și majoritatea parlamentară PSD-ALDE încearcă să câștige bună-voință cu prețul unei noi declarații agresive la adresa Uniunii Europene. Până acum, departamentul de stat a respins cu fermitate măsurile distructive la adresa justiției pe care organul executiv împreună cu majoritatea parlamentară, au încercat să le pună în aplicare.

Uniunea nu este de acord cu mutarea ambasadei, în ideea că această decizie trebuie să fie rezultaul unui proces amplu de negociere, conform declarațiilor lui C.T.Popescu. Acesta conchide cu niște afirmații dure la adresa doamnei premier. “Din poziția de președinte a Consiliului UE, această doamnă Dancilă mai sictirește o dată Uniunea Europeana. Evident că nu o face din inițiativă proprie, facea ceea ce i s-a dictat”.

Campaniile pentru europarlamentare au început mai repede. Cât de populiste sunt mesajele formațiunilor politice?

Articolul precedent

#DosarulMărturieMincinoasă –> Călin Popescu Tăriceanu, huiduit la ÎCCJ înaintea procesului pentru mărturie mincinoasă

Articolul următor

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *