EsențialSpot

C.T.Popescu despre hărțuirea doamnei Kövesi de către secția de terorizare a magistraților

0

Laura Codruța Kövesi are în prezent calitatea de inculpat în dosarul în care este judecată pentru abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

Vinerea trecută, secția pentru anchetarea magistraților a dispus începerea urmăririi penale și plasarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile în persoana fostei șefe DNA. După ce a depus contestație împotriva măsurii luate, în decursul acestei săptămâni Instanța Supremă a decis ridicarea măsurii preventive a controlului judiciar . Această hotărâre implică revocarea interdicțiilor, incluzând-o și pe cea de a părăsi țara. Decizia Înaltei Curți este definitivă.

În acest sens, domnul Cristian Tudor Popescu a fost rugat să acorde o opinie telefonică pentru o emisiune televizată pentru postul Digi24.

Această anchetare, acest dosar care i-a fost deschis Codruței Kövesi , cu toată povestea cu Nicolae Popa și Indonezia, este o fantasmagorie care nu poate să ducă în niciun caz la condamnarea Codruței Kövesi. Scopul de fapt al acestui dosar era controlul judiciar instituit asupra doamnei Kövesi, ca substitut sau surogat de arestare; pentru că asta ar fi fost ideal pentru secția de terorizare a magistraților, să o rețină sau să o aresteze. N-au avut nervii suficient de tari ca să facă asta și au recurs la control judiciar.

În viziunea lui Cristian Tudor Popescu, dispunerea măsurii preventive pentru fosta șefă DNA este o fomulă de adresare a controlului judiciar pentru toți magistrații din această țară care încă mai judecă potrivit minții și conștiinței lor, cu titlu de amenințare în caz că vor “supăra cu ceva”.

Din acest motiv, hotărârea luată miercuri de Înalta Curte are o importanță crucială. Este o influență a atmosferei din justiție și din țară. Este chiar a treia invalidare a încercărilor de a o lovi în mod ticălos și nelegal pe doamna Kövesi, după respingerea a alte două atacuri aberante ale inspecției judiciare de către Înalta Curte.

Imaginea noastră în spațiul european este afectată după ce Premierul României și Ministrul Justiției “au răcnit o minciună” cum că Președintele Parlamentului European și Vicepreședintele Comisiei Europene cer să se oprească ancheta, lucru care este o minciună. Înalții reprezentanți ai instituțiilor europene și-au exprimat doar susținerea față de doamna Kövesi în ocuparea funcției de procuror-șef european și îngrijorarea față de efectele pe care această măsură preventivă le-ar putea avea asupra candidaturii.

Toți hoții și toate hoțomancele, s-au cărat din țara asta când au vrut și cum au vrut; inclusiv cel care a denunțat-o pe doamna Kövesi a plecat pocnind din degete din țara asta și nicio autoritate nu a fost în stare sa îi oprească. Și acum se găsiră să-i pună interdicție de ieșire din țară unui om care lucrează de 24 de ani în procuratură”, a mai declarat contrariat Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, scopul a fost acela de a o împiedica pe Kövesi să “fugă din țară” pentru ca mai apoi televiziunile puterii să poată titra, așa cum au titrat prima dată când a plecat la Bruxelles „ Cum și-a pregătit Kövesi fuga?”.

Menținerea controlului judiciar însemna stigmatizarea cu ajutorul propagandei a domanei Kövesi în ochii publicului. Faptul că exista interdicția de a părăsi teritoriul țării noastre, lăsa de înțeles publiclui că fosta șefă DNA este vinovată și intenționează să fugă.

Hărțuirea poate continua oricând din punctul de vedere al domnului cristian Tudor Popescu.

Întrebat dacă discursul antieuropean va căpăta și el forță din nou, gazetarul a răspuns convins “sigur că da”.

Vă dați seama, eu acum după tot ce am văzut, după răspunsurile Vioricăi Dăncilă și ale lui Tudorel Toader, și după ce spun în tot momentul Dragnea, Tăriceanu și celelalte goarne ale lor, eu le-aș spune votanților PSD care se vor prezenta la alegerile din 26 mai, de ce îi mai trimiteți pe oamenii aceștia la Bruxelles? Ce să facă acolo reprezentații PSD ALDE? Pentru că ei sunt în clipa de față disprețuiți, desconsiderați de întreaga familie politică europeană, nu e vorba de partidul popular european, e vorba de socialiștii europeni; Domnul Timmermans de acolo este, ALDE european. Chiar familiile lor în momentul de față se uită la ei ca la niște arătări care vor să își mănânce propriul candidat și să dea aceste ordonanțe de urgență dincolo de toate solicitările, rugămințile, avertizările întregii Europe și Statelor Unite.”

Cristian Tudor Popescu a încheiat cu o replică dură adresată într-un ton ironic astfel: “Vreun efect acolo nu vor putea obține, nu îi mai băgă nimeni în seamă, din nicio familie politică. Ce să mai caute acolo cu o asemenea atitudine? Să stea aici, să intre in Parlamentul României, că de acolo pot să facă ceva, de acolo pot nenoroci România, de la Bruxelles nu pot.”

Cum se introduce corect o acțiune la CEDO?

Articolul precedent

Moțiunea de cenzură vs moțiunea simplă. Scurte explicații

Articolul următor

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *