sursa foto: bustle.com
FactualSpot

„Butonul de panică” al telefoanelor de ultimă generație. Cum funcționează opțiunea pentru mesaje SOS

0

Ultimele generații ale smartphone-urilor beneficiază de anumite funcții special concepute pentru situații de urgență. Spre exemplu, telefoanele Samsung au opțiunea „Trimitere de mesaje SOS” ce poate fi activată accesând  din setări secțiunea „Caracteristici avansate”.

O dată activată opțiunea, utilizatorul poate selecta 4 contacte, care, în caz de urgență vor primi mesajele de avertizare. În mod normal, mesajele trimise la declanșarea acestei funcții de urgență conțin:

  • locația telefonului, deschisă în aplicația Google Maps unde sunt afișate harta și coordonatele telefonului;
  • o înregistrare vocală cu o durată de 5 secunde realizată automat de dispozitiv la declanșarea acestei opțiuni;
  • 2 fotografii realizate automat cu ambele camere ale telefonului (față/spate);

Declanșarea opțiunii pentru dispozitivele Samsung se face apăsând de 3 ori consecutiv pe butonul de pornire.

Telefoanele Huawei se bucură de asemenea de o astfel de opțiune, însă pentru declanșarea mesajelor de urgență, butonul de pornire trebuie apăsat de 5 ori.

În mod asemănător, telefoanele marca Apple  cu sistemul de operare iOS 11 sau versiuni ulterioare dispun de funcția SOS. Și în cazul acestor dispozitive este necesar să fie apăsat de 5 ori butonul de pornire/oprire din lateral. Puteți accesa AICI indicațiile corespunzătoare activării.

SMS-urile se vor trimite chiar dacă datele mobile sau funcția GPS nu sunt activate, deoarece această opțiune le va activa în mod automat. În mod normal aceste mesaje sunt trimise gratuit, însă cele cu conținut multimedia (înregistrare vocala și fotografii) pot fi taxate suplimentar, în funcție de operatorul de telefonie mobilă. Unii utilizatori ai telefoanelor cu cartele prepay au întâmpinat probleme la remiterea acestor mesaje multimedia.

La activarea acestei funcții vi se va afișa un mesaj cu termeni și condiții pe care vă recomandăm să îl citiți cu atenție înainte de a trece la următorul pas. În acest mesaj este specificat faptul că acest serviciu nu este destinat și nu trebuie tratat ca un substitut pentru apelurile de urgență adresate autorităților.

Cum va fi sancționată indiferența polițiștilor din Galați față de cazul tinerei însângerate

Articolul precedent

Dincă le-a aratat anchetatorilor unde a aruncat cadavrul Luizei. Anchetatorii au găsit rămășițe umane

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual