sursa foto: gandul.info
FactualSpot

Bullying dus la alt nivel. Adolescentă bătută din cauză că a refuzat să lovească o altă fată

0

O altercație violentă între mai multe adolescente a fost surprinsă într-o înregistrare video, ce a fost mai apoi publicată pe Facebook. Pentru că una dintre fete a refuzat să o lovească pe alta, la presiunea celorlalți membri ai găștii, ea a fost lovită cu brutalitate și târâtă de păr. Întreaga scenă s-a desfășurat în Parcul Morarilor din Pantelimon.

Poliția Capitalei s-a autosesizat și a început o anchetă în acest caz. Ulterior, a fost depusă  și o plângere de către mama victimei. Fetele ce apăreau în postarea de pe Facebook au fost identificate și chemate pentru audieri în prezența părinților.

Faptele surprinse pe înregistrările publicate vor fi condamnate potrivit art 193  Cod Penal, lovirea sau alte violețe. În cadrul anchetei se va stabili forma de participație a fiecărei inculpate. (coautorat, instigare sau complicitate)

Însă agresoarele, ce par a fi de aceeași vârstă cu victima, vor răspunde în fața Legii penale ca minori.

Regimul răspunderii penale a minorilor

Potrivit art.113 Cod Penal, minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.

Minorul cu vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani va răspunde penal numai dacă se dovedește că a săvârșit fapta cu discernământ.

Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.

De regulă, față de minorul care, la data săvârșirii infracțiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.

Instanța poate dispune o măsură educativă privativă de libertate în următoarele cazuri:

  •  dacă a mai săvârșit o infracțiune, pentru care i s-a aplicat o măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracțiunii pentru care este judecat;
  •  atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea săvârșită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detențiunea pe viață.

Teodor Meleșcanu, noul președinte al Senatului

Articolul precedent

#DosarulHolidayClubNeptun –> Borcea în așteptarea deciziei asupra cererii de eliberare condiționată

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual