sursa foto: onlinestudies.com
FactualSpot

Bucureștiul se află pe primul loc în clasamentul orașelor care permit lucrul de acasă

0

În contextul stării de urgență generate de pandemia de coronavirus, din ce în ce mai mulți români au fost nevoiți să recurgă la lucrul de acasă, acolo unde a fost posibil. Drept dovadă, Bucureștiul s-a clasat pe primul loc în lume în ceea ce privește numărul de angajați care lucrează de la distanță

Conform unui studiu, realizat de Broadband Deals, Capitala României este cel mai bun oraș din lume în care să lucrezi de acasă, dintr-un eșantion de 50 dintre cele mai populare orașe. Clasamentul a fost făcut ținând cont de următoarele eșantioane:

  • Viteza Internetului – care trebuie să fie una de încredere
  • Existența companiilor care livrează mâncarea acasă
  • Disponibilitatea locurilor de muncă, ce poate fi efectuată în regim „work from home”
  • Costul unui laptop în respectivul oraș
  • Costul de trai în orașul respectiv

Conform celor care au realizat studiul, prima investiție ce trebuie făcută este într-un laptop, iar „dacă lucrați din București, nu veți duce lipsă de mâncare la pauza de prânz, cu opțiuni de mâncare uimitoare de la Uber Eats sau de la restaurantele unde se poate lua la pachet.”

sursa foto: broadbanddeals.co.uk

Statele Unite și Estul Europei sunt locurile perfecte pentru a locui și lucra de acasă, dar, când vine vorba de numărul de locuri de muncă disponibile pentru a face asta, San Francisco și Bucureștiul sunt singurele orașe care au, în procent de peste 4%, locuri de muncă în regim de „work from home.” În comparație, Tokio are doar 0,13% locuri de munca disponibile de acasă.

Capitala României este a patra în top ținând cont de viteza internetului,care este, în medie, de 52 Mbps, după Hong Kong, Houston și Dublin. Din punct de vedere al costului de trai, Bucureștiul este al șaptelea cel mai ieftin oraș din top, cele mai ieftine fiind Mumbai (India), Harkov și Kiev (Ucraina), iar cel mai scump Basel (Elveția).

Pe ultimele locuri în clasament sunt cele mai mari orașe italiene – Roma și Milano, aceasta din cauza vitezei relativ mici a Internetului, a costului prea mare al unui laptop, dar și a numărului mic de locuri de muncă disponibile pentru lucrat de la distanță. De asemenea, nici costul vieții nu este unul tocmai scăzut.

 

Precizările ministrului Educației cu privire la desfășurarea activităților în învățământ: mediile se încheie fără teze, cu minimum 2 note

Articolul precedent

România, republica discriminării și a urii dacă citești comentariile românilor la o știre cutremurătoare

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual