sursa: libertatea.ro
De la Dosar

#DosarulHolidayClubNeptun –> Borcea condamnat la închisoare cu executare în dosarul în care este implicat și Radu Mazare

0

Fostul acționar de la Dinamo, Cristi Borcea a fost condamnat la nici 7 luni după ce a fost eliberat condiționat.

Curtea de Apel București s-a pronunțat luni, printr-o hotărâre asupra contopirii pedepselor primite în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și dosarul transferurilor din fotbal. Ca urmare a acestor fapte, Borcea va avea de executat o condamnare de 7 ani și 6 luni.

Borcea ar mai trebui să rămână încarcerat 3 ani şi 2 luni, întrucât fostul şef al „câinilor” a petrecut deja 4 ani și 4 luni în închisoare.

Acuzat că a prejudiciat statul și municipiul Constanța cu aproximativ 28 de milioane de euro, Cristi Borcea a fost împroprietărit de Primăria Constanţa cu 29.000 de metri pătraţi, conform calculelor făcute de procurorii anticorupție.

În urma asocierii în societatea comercială “Holiday Club Neptun”,cu Georgică Giurgiucanu și Emil Dragoș Săvulescu, alți doi învinuiți din dosar, Cristian Borcea a cumpărat de la cei doi asociaţi, la preţuri modice 1.531.250 de metri pătrați de teren. Acești asociați au acționat în calitate de mandatari în numele unei persoane în vârstă (Ivonne Aline Buzescu-Movilă) care moștenise proprietăți impresionante, pe care le-a lăsat Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001.

Acestia au reușit să intre în posesia unor suprafețe de teren de 12.500.000 de metri pătrați. În plus, și membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001 împreună cu Radu Mazăre au emis înscrisuri în baza cărora s-au constituit nelegal drepturile de proprietate privată.

Conform DNA, prin faptele săvârşite de cei 37 de inculpaţi în această cauză s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro – prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Procurorii anticorupţie precizează că au fost restituite porţiuni de plajă şi faleză care, potrivit Constituţiei şi legilor în vigoare, fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice, „adică nu pot ajunge sub nicio formă în proprietatea vreunei persoane fizice sau juridice”.

Dragnea îi cedează puterea lui Iordache

Articolul precedent

PSD tremură în fața referendumului lui Iohannis

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar