sursa foto: wearehr.ro
FactualSpot

Bookster, dată în judecată de mai multe edituri din România. Biblioteca corporatiștilor, acuzată de concureță neloială

0

Mai multe edituri din țară dau în judecată compania românească Bookster, care le-a afectat vânzările, prin dezvoltarea unei biblioteci care are drept clienţi angajaţii unor mari companii din România. Asociaţia Editorilor din România și zece edituri, printre care Polirom, Nemira şi Humanitas, sunt cei care au intentat un proces bibliotecii pentru corporatişti „Bookster”, pe care o acuză de concurenţă neloială, potrivit Ziarului Financiar.

Editurile se plâng de faptul că unele dintre cele mai noi titluri din piaţă ajung să fie împrumutate, provocând astfel o scădere în nivelul achiziţiilor de cărţi.

Bookster nu este singura companie dată în judecată, editurile îndreptându-se și împotriva Ministerului Culturii, care oferă avizele de funcţionare pentru bibliotecile din România, conform ZF. Un alt motiv de nemulţumire îl reprezintă faptul că Bookster nu cumpără direct de la edituri, ci de la librării online şi offline, conform surselor ZF.

„Editurile implicate în procesul împotriva bibliotecii publice Bookster şi a Ministerului Culturii susţin că din cauză că oamenii pot împrumuta gratuit cărţi de la o bibliotecă publică, vânzările editurilor pot scădea, au declarat oficialii Bookster. Pe de altă parte, trebuie menţionat că bibliotecile publice şi private există în lume de secole, iar funcţionarea acestora este reglementată conform legii, mai argumentează aceștia.

Oficialii Bookster au mai arătat că Ministerul Culturii este chemat în judecată pentru un aspect procedural şi anume faptul că autorizaţia de funcţionare a bibliotecii publice Bookster se numeşte „Aviz de funcționare“ şi nu „Decizie“, aşa cum susţin editurile că ar fi trebuit. Bookster a oferit spre împrumut peste două milioane de cărţi în anul 2018.

Cine trage sforile în culisele CSM? Implicările magistraților, presei și ale oamenilor de afaceri

Articolul precedent

Liberalizarea programelor de sănătate a intrat în vigoare. Pacienții sunt liberi să apeleze gratuit la serviciile spitalelor private

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual