sursa foto: newsoneng.com
FactualSpot

Bilanțul total de vineri: cazuri de persoane infectate cu coronavirus în România – 308. 31 de persoane au fost vindecate și externate

0

Conform ultimului comunicat al Grupului de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire. Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 98 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1, Cod Penal.

Reamintim că dispozițiile Codului Penal referitoare la această infracțiune se vor schimba de la momentul publicării în Monitorul Oficial a OUG prin care au fost înăsprite sancțiunile precum și reglementate noi fapte incriminatoare în condiții de pandemie.

Coronavirusul prezintă o provocare fără precedent pentru oamenii de știință, asta din cauza vitezei cu care se răspândește virusul, ceea ce presupun că și oamenii de știință trebuie să se grăbească în a propune o soluție, conform CNN.

În acest scop a fost construit cel mai rapid supercomputer din lume, computerul IBM, echipat cu tehnologia inteligenței artificiale, care a efectuat mii de simulări pentru a analiza ce compuși medicamentoși ar putea opri efectiv virusul de la infectarea celulelor gazdă. Supercomputerul a identificat 77 dintre ei, reprezentând un pas promițător spre crearea celui mai eficient vaccin.

Documentul privind impunerea restricției de circulație a persoanelor este doar o ciornă, anunță Grupul de Comunicare Stategică

Articolul precedent

Gabriela Firea face schimbări în spitalele din București. Telefonul Verde al Capitalei ajută persoanele în dificultate la cumpărături

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual