sursa foto: probr.ro
FactualSpot

Barometru EuropaFM: Cum ar arăta Parlamentul dacă în acest weekend ar avea loc alegeri anticipate?

0

Un sondaj de opinie realizat de IMAS, la comanda EuropaFM, arată că PNL ar fi grupul politic majoritar din Parlament în cazul în care s-ar organiza alegeri anticipate duminică, 9 februarie.

În cazul în care nu înțelegi exact care sunt pașii necesari pentru a se ajunge la alegeri anticipate te invităm să accesezi linkul către explicațiile oferite de PeROL.ro.

Sondajul a pus la alegerea celor chestionați atât grupurile parlamentare prezente în structura actuală a legislativului, cât și partide care nu s-au făcut încă remarcate în alegerile trecute.

Majoritar în opțiunile realizate a fost PNL cu un procent de 47,4%, semnificativ mai mare față de rezultatul obținut în sondajele anterioare ale anului trecut.

PSD este partidul care se clasează pe locul al doilea, cu un rezultat de 20,6%, și el în creștere față de ultimele sondaje din 2019, dar cu 5 procente mai puțin în comparație cu aceeași lună a anului trecut.

sursa foto: europafm.ro

USR este în creștere în opțiunile alegătorilor, de la 11,5 % la 12,4 % dintre voturi, față de finalul anului trecut, iar UDMR și ALDE, în scădere, obținând 4,7% și respectiv 3,2%.

Partidul Pro România, condus de fostul premier Victor Ponta, a înregistrat o trecere abruptă în sondaje, cu doar 3,8 procente față de o medie de 8,8% obținută în sondajele anului precedent.

sursa foto: europafm.ro

PMP pierde de asemenea voturi în rândul alegătorilor fiind cotat cu un procentaj de 1,8 și PLUS este de asemenea în scădere față de cifrele obținute în 2019, cu un procent de 3,4% din sufragiile românilor.

Demos ar obține un procentaj mult prea mic pentru a-i fi repartizat vreun loc în Parlament, potrivit statisticilor.

Dintre cei care nu au optat pentru niciuna dintre variantele expuse, 2,6% au spus că ar vota cu alte partide decât cele menționate și 4% dintre cetățeni au menționat că nu s-ar prezenta la vot, iar 18% nu știu ce alegere să facă.

Pentru acest studiu au fost intervievate prin telefon, utilizând metoda CATI, 1007 persoane cu vârste de 18 ani și peste. Perioada de realizare a interviurilor a fost 13 – 31 ianuarie 2020. Eroarea de eşantionare este ± 3.1%.

Spitalul din Wuhan va fi inaugurat astăzi. România – OUG pentru achiziționarea în regim de urgență a unor echipamente de protecție pentru combaterea coronavirusului

Articolul precedent

Începe sesiunea. Parlamentarii se întorc în bănci la citirea moțiunii de cenzură

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual