sursa foto: opiniagiurgiu.ro
FactualSpot

Autostradă curățată prin aruncarea zăpezii de pe un sens de mers pe celălalt. Răspunsul CNAIR: tronsonul era închis circulației publice

0

Un utilaj de deszăpezire a fost filmat pe Autostrada Sudului aruncând zăpada de pe un sens pe altul. Drept răspuns, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a arătat că tronsonul de autostradă care apare în filmare era, la momentul respectiv, închis circulației publice, astfel încât mașinile care circulau – inclusiv persoana care a filmat – nu aveau dreptul să meargă pe acolo.

De asemenea, CNAIR a demonstrat că a fost respectat Ghidul privind prevenirea și combaterea lunecușului și a înzăpezirii drumurilor publice, emis în baza Deciziei nr.9 a CNAIR S.A. /07.01.2009, conform căruia în cazul în care drumul este supus acțiunii unui vânt lateral puternic, zăpada NU va fi îndepărtată în sens contrar vântului.

Conform Hotnews, răspunsul oficial al CNAIR este următorul:

„Intervenția autoutilajelor de deszăpezire ale D.R.D.P. Constanța se desfășoară în conformitate cu prevederile ”Ghidului privind prevenirea și combaterea lunecușului și a înzăpezirii drumurilor publice, emis în baza Deciziei nr.9 a CNAIR S.A. /07.01.2009”.

În conformitate cu Ghidul menționat, “În cazul în care drumul este supus acțiunii unui vânt lateral puternic, zăpada NU va fi îndepărtată în sens contrar vântului.”

În cazul intervențiilor efectuate pe autostradă, aruncarea zăpezii de pe o cale pe alta se face numai atunci când tronsonul de autostradă este închis circulației publice.

Imaginile publicate pe Facebook demonstrează, încă o dată, indisciplina unor participanți la trafic care au încălcat restricțiile impuse, intrând pe un tronson de autostradă închis circulației publice în scopul realizării activității de deszăpezire, punând în pericol atât siguranța personală, cât și a personalului care participă la intervenția pentru deszăpezire.”

Pentru a verifica situația drumurilor, accesați site-ul Poliției Române.

Curtea Constituțională a Croației reglementează adopția de către persoanele de același sex

Articolul precedent

Programul de guvernare a fost depus la Parlament. Modificarea Legilor justiției și a Codurilor penale, în planul Guvernului Orban 2.0

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual