sursa foto: fanatik.ro
De la DosarSpot

Audieri la DIICOT pentru protestul din 10 august 2018. Carmen Dan și Aurelian Bădulescu, chemați în calitate de martori

0

În aceste zile au loc audieri la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în dosarul referitor la evenimentele din 10 august.

Procurorii l-au audiat miercuri, 18 decembrie, pe procurorul militar care s-a sesizat din oficiu şi a demarat ancheta cu suspiciuni că jandarmii ar fi folosit nejustificat substanţe lacrimogene, acesta fiind audiat în calitate de martor.

Tot în calitate de martor va fi audiat și viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, joi, la ora 10.00. „În cursul zilei de ieri, lucrători din cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate au venit şi mi-au înmânat o citaţie, astfel încât am luat act de faptul că sunt chemat la DIICOT în cauza ce priveşte cercetările din data de 10 august. Mâine, la ora 10.00, vor avea loc audierile. Din câte observ, DIICOT-ul cred că se grăbeşte, vrea să lămurească lucrurile – lucru care pe mine mă bucură foarte tare, pentru că este momentul să vedem cine şi ce şi cât a fost implicat în evenimentele de la 10 august”, a declarat viceprimarul Capitalei, la sediul Primăriei Municipiului București, conform Agerpres.

„Cu câteva luni în urmă, toată presa spunea că sunt un mincinos şi că m-am dus să declar altceva la DIICOT. Iată că şi atunci, când am fost la Parchetul Militar, am adus lămuriri pentru 10 august. Şi, din nou, declaraţia mea de mâine va aduce noi lămuriri în ceea ce priveşte 10 august. 10 august – dacă se vrea lămurit – se va putea lămuri foarte uşor după audierea de mâine”, a mai susținut Aurelian Bădulescu.

Viceprimarul Capitalei amenințase, în luna februarie a acestui an, când PSD propunea schimbarea lui din funcție, că va prezenta documente care vor demonstra „implicarea şi modul în care binomul Liviu Dragnea – Carmen Dan a reuşit să manipuleze structurile” pe data de 10 august 2018, astfel încât Jandarmeria „să fie ciuca bătăilor”.

Carmen Dan a fost citată tot în calitate de martor, pentru a da da explicaţii în legătură cu modul în care angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au acţionat în acea zi, fiind chemată vineri la audieri.

La momentul respectiv ministru de Interne, Carmen Dan a coordonat întreaga intervenţie, aflându-se la biroul ei de la MAI, în orele în care s-a desfășurat protestul.

Raportul protestelor din 10 august 2018, declasificat de Ministerul Afacerilor Interne și trimis la DIICOT, a arătat că informările primite de la serviciile secrete nu indicau riscuri la adresa securității naționale, iar intervenția forțelor de ordine a fost justificată prin mesaje postate pe rețelele sociale.

Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale împotriva jandarmilor, în urma violențelor de la mitingul diasporei de anul trecut. Pe de altă parte, 160 de membri ai forţelor de ordine au reclamat la rândul lor că au fost agresaţi. Până în acest moment au fost audiați peste 1.100 de martori şi sute de victime ale violenţelor.

DIICOT face percheziții la Universitatea Spiru Haret. Suspiciuni cu privire la măsluirea examenelor de licență și masterat

Articolul precedent

Guvernul își va angaja răspunderea pentru legile bugetare ale anului 2020 și modificarea OUG 114

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar