sursa foto: Facebook.com/NeverseaFestival
FactualSpot

Atenție la vânzarea de bilete false pentru festivaluri! Riști să rămâi fără distracție și cu banii luați

0

Mare atenție la achiziționarea biletelor pentru festival!

Concertele și festivalurile de muzică au luat amploare la noi în țară, iar de la an la an numărul participanților la astfel de evenimente crește. Deoarece cererea este foarte mare, dar și pentru că din ce în ce mai mulți participanți  străini vin în România pentru astfel de evenimente, prețurile biletelor au înregistrat o creștere, una normală în comparație cu prețurile celorlalte festivaluri europene.

Organizatorii (sau cei autorizați de aceștia) pun în vânzare biletele de festival în mai multe etape, prețurile crescând de la o etapă la alta. Este o bună și îndelungată strategie de vânzări care motivează aspiranții „festivalieri” să achiziționeze biletele cât mai rapid. Fiecare bilet conține un cod de bare unic, care urmează a fi scanat la eveniment. Dacă biletele sunt copiate, doar primul cod de bare scanat va fi valid, asigurându-se accesul posesorului. Dacă un cod de bare unic a fost deja scanat, posesorul acestuia îi este interzis accesul la eveniment.

Având în vedere epuizarea rapidă și creșterile de preț înregistrate, cumpărătorii ajung să apeleze și la alte surse, neoficiale pentru achiziționarea biletelor. ATENȚIE ÎNSĂ! Numeroase cazuri de înșelăciune pentru vânzarea de bilete false au fost întâlnite.

Inspectoratul de Poliție Județeană Prahova anunță faptul că un bărbat în vârstă de 32 de ani este acuzat într-un dosar penal pentru mai multe fapte de înșelăciune comise prin vânzarea de bilete false pentru două festivaluri, precum și prin oferirea unor servicii de cazare pe raza municipiilor Cluj –Napoca și Constanța. Până în prezent au fost identificate 70 de persoane vătămate de pe teritoriul României, cărora le-a fost cauzat un prejudiciu total de aproximativ 60.000 lei. Același bărbat este implicat alături de alte două persoane în infracțiuni de furt.

Vânzarea sau cumpărarea invitațiilor, precum și vânzarea la suprapreț a Biletelor și/sau abonamentelor este strict interzisă. Organizatorul își rezervă dreptul de a apela la căile legale pentru sancționarea celor care vor fi găsiți
că desfășoară astfel de activități, cât și de a anula Biletele/abonamentele respective.

Organizatorul are dreptul de a înceta cu efect imediat relația juridică cu participanții la festival care încalcă prevederile Termenilor și Condițiilor Generale stabilite, inclusiv de cei care sunt suspectați de dobândirea ilegală a biletului, putând invalida biletul participantului sau putând scoate brățara de acces la festival a acestuia. De aceea este recomandat să achiziționați biletele doar din sursele indicate de organizatori după citirea atentă a termenilor și condițiilor specificate.

Înșelăciunea este sancționată de legea penală cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Dacă sunteți în situația în care o persoană a prezentat ca adevărată o faptă mincinoasă prin intermediul căreia vi s-a pricinuit o pagubă, atunci puteți înainta o plângere penală organelor competente. ATENȚIE însă,  împăcarea înlătura răspunderea penală. Astfel, dacă v-ați înțeles ulterior cu comitentul asupra faptei săvârșite, nu mai puteți apela la angajarea răspunderii sale penale iar acțiunea civilă va fi stinsă.

CCR a stabilit primul termen pentru sesizarea Avocatului Poporului împotriva Codului Administrativ – 21 ianuarie

Articolul precedent

15 ani de la înființarea DIICOT. Ce reușite a înscris parchetul specializat?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual