sursa foto: Facebook/ Guvernul României
FactualSpot

Astăzi este ultima zi în care Guvernul poate publica ordinul privind redeschiderea teraselor și plajelor de la 1 iunie. Ministrul Economiei asigură celeritate și simplitate

0

Pentru ca la data de 1 iunie, terasele și plajele să funcționeze potrivit regulilor pregătite de Guvern în conformitate cu Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență Nr. 26/28.05.2020,ordinul comun privind normele pe care trebuie să le respecte patronii de terase și administratorii plajelor trebuie publicat astăzi în Monitorul Oficial, pentru că luni, 1 iunie, este zi liberă.

Ministrul Economiei, Energiei, Mediului de Afaceri și Turismului, Virigil Popescu, a declarat, în direct la Digi24, că astăzi va fi elaborat și publicat ordinul în care „vor fi prevăzute exact ce reguli trebuie să îndeplinească proprietarii teraselor și administratorii plajelor, inclusiv proprietarii beach-barurilor”.

Virgil Popescu a asigurat că măsurile cuprinse sunt simple reguli pentru respectarea distanței recomandate de 2 m:„La plajă condițiile nu vor fi deosebite, în afară de distanțarea efectivă a șezlongurilor, a umbrelor, nu cred că vom avea alte obligații. Administratorii trebuie să aibă grijă la intrarea și ieșirea de pe plajă să nu se facă aglomerații. Lucruri normale, uzuale, de bun simț. Iar la terase să nu stea mai mult de 4 la o masă, cel puțin în prima etapă”.

O dată cu permisiunea de a redeschide terasele, luni se ridică multe alte restricții specifice stării de alertă precum organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber, ori a spectacolelor, concertelor și altor evenimente culturale în aer liber în limita a 500 de participanți, așadar pentru a asigura desfășurarea tuturor activităților conform normelor de protecție sanitară, trebuie emise astăzi ordinele comune ale ministerelor de resort.

Întreprinzătorii din domeniul HORECA critică lipsa de predictibilitate din partea autorităților, estimând că nu sunt suficiente trei zile pentru amenajarea teraselor și beach-barurilor și că, cel mai probabil, totul va fi gata abia pe 15 iunie, odată cu redeschiderea restaurantelor.

Pentru că a fost o măsură așteptată în rândul angajaților și angajatorilor din HORECA, multe locații sunt gata să-și primească clienții începând de luni, mai puțini la număr pentru început, ținând cont de regulile pentru distanțarea socială. Proprietarii susțin că prețurile nu vor crește, ci dimpotrivă, ar putea fi nevoiți să le scadă chiar și cu 20 la sută, pentru că cererea va fi mult mai mică.

Cererea foștilor deținuți români a fost respinsă definitiv de CEDO; Legea recursului compensatoriu este o reparație suficientă și adecvată

Articolul precedent

Vacanța în pandemie: Cipru acoperă costurile de acomodare pentru turiștii care contactează virusul

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual