sursa foto: literaturadeazi.ro
FactualSpot

Asociația Curtea Veche a lansat inițiativa #timpulsăcitim. Klaus Iohannis a dat startul campaniei

0

Asociația Curtea Veche, împreună cu Leo Burnett, a lansat inițiativa #timpulsăcitim, un răspuns la statisticile îngrijorătoare care arată că aproximativ 20% dintre români nu au citit o carte întreagă pe parcursul vieții, anunță aceștia pe site.

Preşedintele României a dat miercuri startul campaniei lansate de Editura Curtea Veche, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, unde arată: „Lumea aparține celor care citesc, pentru că atunci când citești o carte e ca și cum ai ține un vis între palme. Noi, românii, însă, nu citim destul. Așa că vă invit să alegeți o carte pe care o îndrăgiți, să citiți o pagină și să nominalizați un prieten, un coleg sau chiar întreaga familie să facă la fel. Folosiți #timpulsăcitim și hai să readucem România printre marile culturi ale Europei, cele care citesc.”

Potrivit cifrelor oficiale, prezentate de actuala campanie, România ocupă ultimul loc în Europa din punct de vedere al cărților citite anual. Mai mult, unul din cinci români confirmă că nu a citit niciodată o carte întreagă, cel mai des întâlnit motiv invocat fiind lipsa timpului. De asemenea, timpul mediu alocat lecturii zilnice ne plasează în penultima poziție în clasamentul european, cu 5 minute acordate zilnic cititului. În plus, numai 4% dintre români citesc zilnic și mai puțin de 10% citesc o dată pe lună.

Cu ajutorul tuturor celor implicați, Asociația își propune să lanseze o carte dedicată inițiativei, un instrument motivațional care să susțină lectura pe termen lung. Cartea va fi pusă în vânzare la finalul acestui an, iar încasările vor fi redirecționate pentru facilitarea accesului la cărți copiilor din medii defavorizate.

Astfel, Asociația Curtea Veche își propune să aducă o îmbunătățire acestor statistici îngrijorătoare, deschizând o discuție la nivel național pe această temă. Doar împreună putem schimba statisticile, arată Asociația, drept pentru care și alte personalități s-au postat pentru a susține campania, printre care: Laura Cosoi, Iulian Tănase și Răzvan Exarhu.

Dacă și tu crezi că e timpul să citim mai mult, implică-te!

Asociația Curtea Veche a prezentat, de asemenea, cum se poate implica fiecare român pentru a susține campania: Filmează-te citind un fragment dintr-o carte preferată, posteaza filmul online cu #timpulsacitim și provoacă-ți prietenii să facă la fel.

Concret, implicarea ta:

  • Va ajuta să deschidem o discuție la nivel național pe această temă. Doar împreună putem schimba statisticile.
  • Va inspira pe alții să citească și ei. Adevărata putere stă în exemplul personal.
  • Va ajuta Asociația Curtea Veche în demersul de a face din lectură o preocupare zilnică pentru tinerii din România.

Sorina Pintea: propunerea lui Ludovic Orban de a desființa examenul de rezidențiat este „puțin hazardată”

Articolul precedent

Precizările DLAF în legătură cu ancheta proiectelor lui Dan Barna. Liderul USR cere mutarea anchetei la DNA

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual