sursa foto: evz.ro
FactualSpot

Arhiepiscopul Teodosie s-a ales cu plângere penală după slujba de Bobotează. ÎPS nu poartă răspunderea participanților

0

Arhiepiscopul Teodosie s-a ales cu plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor, înregistrată la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, după ce a ținut slujba de Bobotează pe 6 ianuarie în Portul Tomis. Arhiepiscopia Tomisului consideră sesizarea ca fiind neîntemeiată.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a precizat, joi, că IPS Teodosie nu este responsabil de păstrarea distanţării fizice şi de purtarea măştilor de protecţie de către participanţii la evenimente religioase.

„Referitor la plângerea penală împotriva Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, pentru slujba de Bobotează, Arhiepiscopia Tomisului consideră plângerea penală neîntemeiată deoarece:

1. Conform legislaţiei, pelerinajele şi procesiunile religioase sunt permise.

2. La eveniment au fost prezenţi poliţişti şi jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare.

3. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu poartă răspunderea păstrării distanţei fizice sau a purtării măştii din partea participanţilor la slujbă, aceste responsabilităţi fiind ale fiecărui participant în parte”, a transmis reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului.

Cu privire la plângerea penală formulată la IPJ Constanța, cercetările în acest caz vor fi continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Mii de persoane au participat, miercuri, 6 ianuarie la ceremonialurile religioase organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de Bobotează, în portul turistic din Constanţa.

Curtea de Apel Timișoara a decis că, pentru a deține animale de companie, cei care locuiesc la bloc trebuie să obțină acordul vecinilor

Articolul precedent

Mail-uri înșelătoare privind accesul la vaccinul anti-COVID în Regatul Unit

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual