sursa foto: bestbuy.ca
FactualSpot

Apple premiază doi români care au descoperit o vulnerabilitate în sistemul de operare iOS

0

Marius Boeru, System Architect și colegul acestuia, Senior Developer, au semnalat în cursul lunii iulie o problema de securitate, și anume o funcție nesecurizata în softul iOS, pe care au raportat-o direct producătorului Apple. Funcția de walkie-talkie, ce era folosită de posesorii de smart watch, a fost blocată imediat de Apple la nivel global în urma sesizării.

Cei doi tehnicieni lucrează în sfera IT în București de peste 14 ani, iar în timpul liber își dedică eforturile proiectelor de digitalizare din comunitatea Digital Nation. Aceștia lucrează din Romania pentru clienți internaționali și au făcut parte din echipa care a dezvoltat primul serviciu de cloud din țară, arată wall-street.

Apple, care a oferit recent aprecieri și o recompensă, a anunțat public modificarea funcției din smart-watch în cursul lunii iulie.

Acesta este doar unul din multele exemple din ultimii ani în care IT-iștii români se fac remarcați prin abilități tehnice peste medie. În materie de forță de munca, Romania este un exportator important de personal tehnic specializat, în Europa și peste ocean. Faptul că țara noastră este căutată local de dezvoltatorii software internaționali pentru forță de muncă competentă și de încredere e deja binecunoscut, mai spun cei de la wall-street.

Digital Nation activează în sfera educației de performanță încă din 2013. Cu 5 ani experiență în formarea tinerilor în ariile tehnice și antreprenoriale, proiectul s-a extins național în 2018, fiind susținut de Ministerul Educației Naționale și de Google.org. Misiunea lor este de a pune bazele unui curent de creștere națională susținută, antrenând educația de performanță și antreprenoriatul strategic ca principalele motoare de creștere.

Digital Nation a decis înființarea unui poligon de cybersecurity românesc, alături de compania de securitate CyberWall și de inginerii implicați în cazul Apple. Echipa va constitui poligonul până la finalul acestui an, aceasta inițiativă fiind o oportunitate de dezvoltare pentru toți IT-iștii preocupați de sfera cybersecurity, dar care, poate din cauza limitărilor de infrastructură și de terminale, nu au avut încă șansa să acumuleze experiență în domeniu.

Comunitatea nu este la prima încercare de a-și oferi expertiza în probleme tehnice. În cursul lunii iunie, atunci când spitalele românești au fost ținta atacurilor informatice, Digital Nation a constituit o echipă specializată în securitate cibernetica, care a intervenit prompt.

Anul acesta, Digital Nation a inițiat în premiera programe de dezvoltare digitala pentru începatori, cu sprijinul celor de la Google. Acestea au o structura online și sunt disponibile gratuit tinerilor participanți.

Legea turismului adoptată tacit de Senat se opune serviciilor Airbnb și Booking

Articolul precedent

Adunarea Generală ONU, întâlnire la New York. Mesajul dur al Gretei Thunberg la Summitul pentru climă

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual