sursa foto: eu.usatoday.com
FactualSpot

Apple despăgubește utilizatorii de iPhone prejudiciați în trecut. Compania a negociat o înțelegere de 500 de milioane de dolari

0

Compania Apple a semnat un acord prin care a acceptat să plătească 500 de milioane de dolari într-un proces din Statele Unite, cel în cadrul căruia a fost judecată încetinirea intenţionată a iPhone-urilor din urmă cu câţiva ani.

Înţelegerea dintre cele două părți a fost semnată în urmă cu câteva zile, fiind, însă, nevoie şi de aprobarea instanţei. Acordul, în valoare de cel mult 500 milioane de dolari, se referă la despăgubiri pentru clienţii americani care au cumpărat iPhone 6 şi iPhone 7. Înţelegerea, la care s-a ajuns după câteva luni de negocieri, va duce la încetarea unui proces comun sub care s-au unit mai multe procese individuale iniţiate în perioada 2017-2018.

Prin urmare, fiecare posesor la acest moment sau în trecut de iPhone 6 sau iPhone 7 din Statele Unite va primi, în mod normal, 25 de dolari, însă, unii utilizatori care s-au constituit parte în proces vor primi 1.500 de dolari, respectiv 3.500 de dolari. Avocații vor primi 90 de milioane de dolari.

Acordul prevede o sumă minimă pe care Apple o va plăti în total, anume cel puțin 310 milioane de dolari şi una maximă (cel mult 500 de milioane de dolari). Așadar, depinde de câte persoane vor cere despăgubiri pe baza acestei hotărâri, pentru a stabili suma care revine fiecărui posesor (în acest fel, ar putea fi mai mică decât valoarea de 25 de dolari).

Cazul provine din controversa „Batterygate” a Apple. În 2017, utilizatorii iPhone au descoperit că motorul de procesare iOS limita automat viteza procesorului pe măsură ce bateriile de telefon îmbătrâneau. Compania americană s-a scuzat atunci spunând că aceasta avea rolul de a proteja bateriile, nu pentru a forţa utilizatorii să cumpere un iPhone nou. În cadrul procesului, utilizatorii au susținut că au cumpărat dispozitive complet noi pentru a remedia problema – dar, dacă ar fi știut despre această caracteristică, ar fi putut înlocui bateria.

O comoară ascunsă de 400 de ani în Pădurea Buzăului a fost descoperită. Statul oferă recompensă vânătorilor de comori

Articolul precedent

Tratament inuman la Tribunalul Iași: un avocat a leșinat în instanță după refuzul de a părăsi sala. UNBR condamnă abuzurile #ViațăÎnInstanță

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual