sursa foto: presidency.ro
SpotVideo

Apelul lui Klaus Iohannis pentru români înainte de sărbătorile Pascale: „Nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm lumină, nu vom invita pe nimeni la masă”

0

Președintele României împreună cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și secretarul de stat MAI, Raed Arafat au făcut miercuri o vizită la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției.

Centrul a fost activat pe data de 17 martie, la o zi după instaurarea stării de urgență pe teritoriul României. Instituția urmărește activitatea tuturor centrelor județene aflate sub coordonarea prefecților și a inspectoratelor pentru situații de urgență.

După întâlnirea cu conducerea CNCCI, Klaus Iohannis a declarat că este mulțumit de activitatea desfășurată până acum și a avertizat românii că suntem departe de o perioadă de relaxare, solicitând în continuare respectare cu strictețe a măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Președintele a dorit să aducă în discuție două teme care îi privesc pe toți românii: Sărbătorile Pascale trebuie sărbătorite în casă, respectând în continuare distanțarea socială impusă de măsuri, iar un viitor plan de relaxare a măsurilor nu este aproape însă depinde de noi cât de lungă va fi această perioadă de timp.

Vremea este frumoasă, auzim la știri că sunt unele țări deja unde se face un plan pentru relaxare. Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun clar, pe față: noi, în România, nu suntem în această fază.

Și vreau să vă spun mai mult: depinde de noi cât mai durează până când putem să venim cu un plan de relaxare a măsurilor. De ce depinde de noi: fiindcă această infecție, acest virus, merge de la om la om. Dacă respectăm, aș spune chiar cu sfințenie, regulile impuse de autorități – să nu ne întâlnim cu persoane, să evităm contactul fizic, să ne izolăm, să ieșim din casă numai atunci când trebuie -, dacă respectăm aceste reguli, atunci cu siguranță vom putea mai repede să ajungem la faza de relaxare, să ne reluăm aproape normal viața.

Dacă, în schimb, ne relaxăm prea repede [..] vă spun că putem să ajungem în faza în care aceste măsuri trebuie prelungite încă luni de zile și nimeni nu-și dorește așa ceva.” a declarat Klaus Iohhanis.

Președintele a mărturisit că în această duminică va sărbători Învierea Domnului, acasă, împreună cu soția sa, Carmen. „Nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm lumină, nu vom invita pe nimeni la masă, nu vom merge la nimeni la masă. Vom fi acasă, vom urmări liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă și ne vom ruga. Asta mă aștept, dragi români, să faceți cu toții. Este greu, ne cade greu. De obicei, de Paști ne întâlnim cu prietenii, cu familia, ieșim afară. De data aceasta nu se poate. Este foarte, foarte important să respectăm și acum, de Sfintele Sărbători, regulile impuse de autorități! Fiindcă dacă acum scăpăm din mână această epidemie, vă spun că s-ar putea să fie foarte grav și să fie grav pentru foarte multă lume.” a mai spus Președintele.

Încă 344 de români au fost infectați cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. 528 de persoane s-au vindecat și 209 au decedat

Articolul precedent

Doi tineri care au mers să cumpere droguri au consemnat în declarația pe proprie răspundere „asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot