sursa foto: unibuc.ro
FactualSpot

Aniversarea a 160 de ani de la înființarea Facultății de Drept a Universității din București

0

Cu ocazia sărbătoririi a 160 de ani de la înființare, Facultatea de Drept organizează o serie de activități în perioada 21 – 22 noiembrie 2019.

Joi, 21 noiembrie 2019, începând cu ora 9:00, în Aula Magna a Palatului Facultății de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46), are loc deschiderea oficială a festivităților. Cu această ocazie sunt așteptate să participe personalități precum: Ambasadoarea Republicii Franceze în România, Excelența Sa, Michèle Ramis, Ambasadorul Republicii Moldova în Româna, Excelența Sa, Mihai Gribincea, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și Rectorul Universității din București, profesorul Mircea Dumitru.

De asemenea, tot în cadrul evenimentelor de astăzi va fi proiectat un film de prezentare a Facultății de Drept, va fi lansat un timbru „160 de ani de excelență în învățământul juridic românesc”, precum și „Albumul decanilor 1859-2008”, lucrare dedicată celor care au condus facultatea în această perioadă.

În cadrul celor două zile vor avea loc mai multe manifestări științifice și conferințe: „Zilele Juridice Moldova – România. Comparație între Codul civil român și Codul civil al Republicii Moldova”; „Journées bilatérales Québec ‐ Roumanie” și „Journées bilatérales France ‐ Roumanie”.

Totodată, cu ocazia celebrării celor 160 de ani, va fi susținut un concert aniversar, de către Traffic Strings, la ora 20.30, în Aula Magna a Facultății de Drept, intrarea făcându-se pe bază de rezervări la adresa de e-mail conferinta@drept.unibuc.ro.

Programul complet al activităților dedicate sărbătoririi a 160 de ani de la înființarea Facultății de Drept a Universității din București poate fi găsit aici.

Luni, 25 noiembrie, se împlinesc 160 de ani de la înființarea Facultății de Drept a Universității din București. Facultatea de Drept a devenit instituţie independentă la 25 noiembrie 1859, prin decret princiar, semnat de Alexandru Ioan Cuza, primul său decan fiind Constantin Boşianu. Înfiinţarea Facultății de Drept a premers cu 5 ani înfiinţarea Universităţii din Bucureşti.

Donald Tusk este noul lider PPE. Siegfried Mureșan ar putea fi ales vicepreședinte. Mesajele europarlamentarului Dan Motreanu și al Președintelui Iohannis

Articolul precedent

Federația Română de Fotbal își dorește să permită consumul de bere pe stadioanele din România. Ce prevede legislația actuală

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual