sursa foto: Pinterest
FactualSpot

Animalele de companie se pot infecta, dar nu pot transmite oamenilor noul coronavirus

0

Conform unor studii realizate de cercetătorii chinezi, pisicile şi câinii se pot infecta cu noul coronavirus, însă nu pot transmite la oameni virusul şi nu pot muri din cauza acestuia.

Experimentele desfăşurate în laborator de oamenii de ştiinţă din China au arătat că animalele de companie nu pot muri din cauza virusului chiar dacă există posibilitatea să se transmită de la animal la animal, conform CNN.

Oamenii îşi pot îmbrăţişa în continuare animalele de companie, în siguranță, a declarat Dr. John Williams, medic pediatru de la Pittsburgh Medical Center Children’s Hospital.

Potrivit experților, primele experimente de laborator întocmite înfățișau un scenariu complet nerealist, în cadrul căruia oamenii de ştiinţă au aplicat doze de virus extrem de mari în nările a cinci pisici domestice, în vârstă de 8 luni, spune William Schaffner, profesor de medicină preventivă şi boli infecţioase la Vanderbilt University School of Medicine din Nashville.

„Pisicile din casele noastre sau chiar cele sălbatice nu ar fi niciodată expuse la acest nivel de virus. Doza aplicată este mult mai mare decât ar obţine un om obişnuit”, a spus William Schaffner.

#AjutRomânia: Provizii, jucării și zâmbete pentru copiii din Urziceni. Proiect susținut de „Balkan Development Support”

Articolul precedent

L. Orban: Toti cei care vin in tara isi vor petrece Pastele in carantina institutionalizata

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual