sursa foto: antena3.ro
FactualSpot

Angajarea răspunderii Guvernului Orban cu privire la buget, luni la ora 16.00. CEx PSD – sesizare CCR sau moțiune de cenzură?

0

Birourile permanente reunite au declarat săptămâna trecută că angajarea răspunderii Guvernului în ceea ce privește bugetul va avea loc astăzi, 23 decembrie, la ora 16.00.

Până la ora 10.00, parlamentarii au avut termen de a depune amendamente. Ulterior, Guvernul se va reuni într-o ședință cu scopul de a decide ce amendamente vor fi acceptate, înainte de a merge în plenul Parlamentului la ora 16.00.

Miercuri, 18 decembrie, Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru care urmează să își asume răspunderea.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu, președintele interimar de la PSD, a declarat că va convoca un Comitet Executiv, tot luni, în care se va decide dacă PSD va sesiza CCR în ceea ce privește proiectul de buget sau dacă depune moțiune de cenzură.

„În ceea ce privește o eventuală sesizare la Curte, o decizie politică pe care doresc să o iau în cadrul partidului, o să vorbesc cu colegii mei astăzi să facem un Comitet Executiv în principal pe această temă în ziua de luni”, a declarat Marcel Ciolacu, după plenul ce a avut loc miercuri, 18 decembrie, la Camera Deputaților.

Ciolacu a arătat că nu exclude nici varianta ca PSD să depună o moțiune de cenzură: „Nu este nimic exclus. Cred că ar fi cea mai stufoasă moțiunea de cenzură, dar în acest moment matematic vorbind există o majoritate. În primul rând să vedem forma. O să analizăm în detaliu să vedem exact ce cuprinde bugetul.”

Vrei să cumperi jucării pentru copii fără autorizație? #maigândește-te

Articolul precedent

Angajarea răspunderii Guvernului, controversă a grupurilor parlamentare. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, va sesiza CCR după ședința Parlamentului

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual