Sursă Foto: cotidianul.ro
Factual

Ana Birchall, despre relația cu SUA: „România va rămâne pe viitor acelaşi partener strategic loial și consecvent”

0

Ministrul Justiție, Ana Birchall, a afirmat astăzi, pe pagina sa de Facebook că România va rămâne pe viitor acelaşi partener strategic loial, consecvent şi de încredere al SUA.

Mesajul a fost transmis cu ocazia aniversării a 22 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic dintre România şi SUA, realizat pe 11 iulie, cu prilejul vizitei la Bucureşti a preşedintelui american Bill Clinton. Aceasta a mai amintit și că pe 13 septembrie, se împlinesc opt ani de la semnarea Declaraţiei comune privind Parteneriatul strategic pentru Secolul XXI între România şi SUA, la Washington DC, potrivit agerpres.ro.

„De la preluarea mandatului de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României (ianuarie 2018), unul dintre obiectivele prioritare l-a reprezentat dezvoltarea, aprofundarea şi consolidarea relaţiei bilaterale cu Statele Unite, în baza obiectivelor comune consemnate în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA. Parteneriatul strategic între România şi SUA, bazat pe strânsa prietenie şi alianţă dintre ţările noastre, este şi un simbol al angajamentului împărtăşit reciproc pentru asigurarea securităţii în regiune şi în spaţiul transatlantic, în cadrul cooperării la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, precum şi al tuturor eforturilor în direcţia promovării valorilor noastre comune şi a unui viitor mai bun şi mai sigur”, a scris Ana Birchall, pe Facebook.

Potrivit acesteia, „România va rămâne pe viitor acelaşi partener strategic loial, consecvent şi de încredere al SUA”. „Evoluţiile majore în dinamica bilaterală au demonstrat soliditatea relaţiei bilaterale şi aportul specific al ţărilor noastre în atingerea obiectivelor comune şi au dus Parteneriatul strategic între România şi SUA, în prezent, în mandatul Guvernului Dăncilă, la un nivel de cooperare fără precedent. În continuare, însă, aprofundarea şi extinderea Parteneriatului strategic cu SUA rămâne una dintre principalele priorităţi ale Guvernului, asumată prin Programul de guvernare”, a adăugat ministrul.

Condamnare definitivă la 10 ani de închisoare cu executare în cazul fostului baron PSD Nicușor Constantinescu

Articolul precedent

Cum a ajuns un fotbalist celebru să plătească taxe mai mari decât Amazon și Starbucks

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual