sursa: adevarul.ro
FactualSpot

„Amnistia și grațierea nu pot fi interzise prin Constituție” spune Curtea Constituțională

0

Judecătorii Curții Constituționale s-au reunit astăzi pentru a se pronunța asupra propunerilor legislative de revizuire a Constituției inițiate de PNL și de Alianța PSD-ALDE.

Accesați AICI proiectele de revizuire inițiate de cele două grupuri politice precum și etapele ce trebuie parcurse pentru revizuirea Constituției.

Judecătorii CCR au decis cu unanimitate de voturi că propunerea referitoare la interdicția amnistierii sau grațierii corupților încalca limitele constituționale de revizuire cuprinse în art.152 din Constituția României. ”Exceptarea infracțiunilor de corupție de la grațiere sau amnistie este neconstituțională” au specificat aceștia.

Astfel, ambele inițiative legislative de revizuire a Constituției au fost respinse de CCR, specificând că proiectele parlamentarilor si ale Guvernului nu pot avea ca obiect amnistia si grațierea colectivă pentru fapte de corupție.

Luând în considerare faptul că toate celelalte modificari propuse au fost declarate constitutionale, ar trebui ca cele două inițiative de revizuire a Constituției să fie redepuse la Parlament, fără prevederile declarate neconstituționale.

Noi șicane între USR și PLUS. Ciolos: „Colegii din USR vorbesc foarte mult de președinție”

Articolul precedent

Corina Corbu a fost validată pentru conducerea ÎCCJ

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual