sursa foto: monitorulbt.ro
FactualSpot

Amenzile majorate se vor aplica de vineri, 3 aprilie. Cu cât a crescut cuantumul amenzii?

0

UPDATE 20.00: „Referitor la aplicarea noilor sancțiuni contravenționale, cu valori mărite, pentru încălcarea prevederilor OUG 1/1999, facem precizarea că articolul privind majorarea amenzilor intră în vigoare din noaptea de 2 spre 3 aprilie, mai exact din 3 aprilie ora 00:00, a clarificat ulterior Grupul de comunicare strategică, printr-un comunicat de presă.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Începând de mâine, 02 aprilie, vor intra în vigoare amenzile majorate pentru nerespectarea ordonanțelor militare, urmând sa aibă un cuantum situat între 2.000 și 20.000 de lei pentru persoanele fizice și între 10.000 și 70.000 de lei pentru persoanele juridice.

Grupul de comunicare strategică a anunțat, printr-un comunicat de presă, faptul că ieri, 31 martie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial al României Ordonanța de urgență prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stării de asediu și regimului stării de urgență.

Astfel, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut și au următoarele valori: minim 2.000 lei și maxim 20.000 lei, față de minim 100 și maxim 5000 de lei, cât erau până acum.

Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.

Aceste sancțiuni vor putea fi aplicate începând de mâine, 2 aprilie 2020.

În plus, au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează:

  • confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
  • interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
  • suspendarea temporară a activității;
  • desființarea unor lucrări;
  • refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancțiune vor fi aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, proiectul unei ordonanțe de urgență pentru modificarea OUG nr.1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență a fost pus în procedură de transparenţă decizională, în urmă cu câteva zile și a fost discutat în ședința de Guvern de luni, 30 martie.

LIVE: Declarațiile președintelui Klaus Iohannis, după o nouă ședință de evaluare și gestionare a coronavirusului în România

Articolul precedent

Legile care amână plata utilităților, chiriilor, ratelor și asigurărilor sociale, precum și o lege pentru plafonarea prețurilor, au trecut de votul senatorilor

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual