sursa foto: asiasentinel.com
FactualSpot

Amenințări cu moartea pentru secretarul de stat, Raed Arafat: „am primit dreptul de a ucide în numele Țării și a poporului Român”

0

Un dedicat conspiraționist din social media (Raul Coltor) a agitat internetul după ce seara trecută a publicat pe Facebook un mesaj de amenințare cu moartea pentru Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

sursa foto: newsweek.ro

Mai presus de gravitatea vorbelor sale, care în mod clar prezintă o amenințare asupra vieții și integrității corporale a oficialului, este faptul că postarea a fost redistribuită pe canalul de socializare de nu mai puțin de 1 500 de ori, înainte de a fi ștearsă de pe pagina autorului. Printre sutele de comentarii scrise de utilizatorii platformei, au existat și mesaje care susțin și încurajează intenția infracțională.

Gestul făcut de persoana respectivă nu doar că afectează imaginea publică a secretarului de stat,  dar reprezintă și un atac direct asupra autorităților: postarea publică are scopul de a submina încrederea populației atât în șeful DSU cât și în Ministerul de Interne care nu și-ar face treaba.

Potrivit presei, poliția a demarat cercetările în cazul bărbatului pentru fapta penală de amenințare, incriminată de Codul Penal la art. 206, dar pentru că acțiunea penală pentru această infracțiune nu poate fi pusă în mișcare decât la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, tragem concluzia că secretarul de stat a luat atitudine față de acest gest lamentabil.

Totodată, fapta bărbatului trebuie interpretată și cercetată sub articolul de lege care face referire la instigare publică (art.368 Cod Penal) deoarece Facebook este considerat spațiu public, potrivit deciziei nr. 4546 din 27 noiembrie 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Citește și: Ai grijă ce publici pe Facebook! Poliția aplică amenzi pentru postările jignitoare

Directorul OMS avertizează că lumea nu va reveni la normalitate într-un “viitor previzibil”. Epicentrul virusului se află tot pe continentul american

Articolul precedent

Camera Deputaților a fost convocată pentru o nouă sesiune extraordinară în perioada 16 – 31 iulie

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual