sursa foto: primelestiri.md
FactualSpot

Ambasadorul Rusiei, convocat la MAE în urma declarațiilor jignitoare la adresa Casei Regale

0

Ministerul de Externe, Bogdan Aurescu, l-a convocat, marți, pe Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin. Acesta trebuie să dea explicații cu privire la o postare publicată pe pagina de Facebook, în care aduce jigniri la adresa Casei Regale, potrivit informațiilor de la Ministerul de Externe.

Într-o postare publicată de Ambasada Rusiei la București, în data de 22 noiembrie, Casa Regală a României a fost acuzată de „fobii istorice.” De asemenea, postarea susține faptul că Custodele coroanei, anume „doamna Margareta”, a „decis să probeze „mantaua de strateg geopolitic”, dar că „concluziile și rețetele propuse s-au dovedit a fi dureros de primitive și ușor de recunoscut”.

În spiritul celor mai grave fobii istorice cultivate încă în „Vechiul Regat” și cu nimic mai prejos decât standardele industriei de mainstream occidentale ce produce fake news, ştiri false, Custodele Coroanei a decis să probeze „mantaua de strateg geopolitic”, care are grija securității și bunăstării nu doar a propriului stat, ci și cel puțin a unei jumătăți din Eurasia și a întregului spațiu euro-atlantic. Din păcate, în comparație cu grandiozitatea planului, concluziile și rețetele propuse s-au dovedit a fi dureros de primitive și ușor de recunoscut.

Rusia a fost numită fără ambiguitate drept principalul vinovat al tuturor necazurilor și problemelor, şi ale ei „atacuri la securitatea și bunăstarea popoarelor” au fost catalogate în mod categoric, ce nu permite nicio obiecție. Cu regret suntem nevoiți să constatăm că toate acestea se bazează pe fake news-urile deja menționate, pe care propaganda NATO le infiltrează zilnic în mintea oamenilor de rând și este dispusă deja să le prezinte drept un adevăr și fapte istorice aproape incontestabile”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la București.

Această postare a fost o replică la declarația făcută de Majestatea Sa Margareta, pe 21 noiembrie, în cadrul unui eveniment găzduit la Sala Tronului de la Palatul Regal, dedicat, de către Familia Regală, Corpului Diplomatic acreditat la București.

În cadrul acestui evenimentului, Custodele Coroanei Române a afirmat că „România și-a unit mâinile cu Polonia și Statele Baltice la 80 de ani de la semnarea Pactului Molotov-Ribbentrop, un odios tratat semnat de dictaturile ucigașe ale secolului al XX-lea. De asemenea, susținem cu toată inima eforturile actuale ale NATO de a stimula apărarea aliaților noștri baltici; securitatea lor rămâne securitatea noastră. Salut și contribuțiile aliaților noștri în apărarea României. Dar mă întreb doar dacă facem destul, având în vedere problemele cu care ne confruntăm în Ucraina și în jurul Mării Negre.”

Viorica a πrdut și șefia PSD. A demisionat cu puține momente în urmă. CIOLACU noul Președinte. STĂNESCU secretar general

Articolul precedent

Parlamentul European modifică acordul comercial pentru a limita importul excesiv de carne de pasăre din Ucraina

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual