sursă foto: Facebook/ U.S. Embassy Bucharest
FactualSpot

Ambasadorul Adrian Zuckerman își menține promisiunea de a ajuta România în lupta contra traficului de persoane

0

Într-o declarație dată la momentul extrădării în Statele Unite a doi români căutați pentru trafic de persoane și alte infracțiuni, ambasadorul american Adrian Zuckerman a declarat că își menține garanția ca Statele Unite să asista și să ajute autoritățile din România în lupta lor pentru combaterea traficului de persoane și crimei organizate.

„Am promis că SUA vor folosi toate resursele disponibile de aplicare a legii pentru a ajuta guvernul român să pună capăt traficului de persoane. Am făcut această promisiune poporului român și guvernului României. Acum, dați-mi voie să fac o altă promisiune, acesta este doar începutul. Așa cum am spus, nu va exista niciun refugiu pentru cei care fac trafic de persoane. Sunteți criminali. Sunteți lași și vă vom urmări în România, în Statele Unite, în afara granițelor noastre și oriunde veți încerca să vă ascundeți”.

Acesta le-a mai mulțumit miniștrilor Violeta Alexandru, Cătălin Predoiu și Marcel Vela pentru eforturile lor dedicate combaterii fenomenului și protejare a poporului român și cere din nou Parlamentului să abroge o legislație mai dură care este necesară în eliminarea traficului de persoane.

Ministrul de Justiție, Cătălin Predoiu, afirma luna trecută că “România va fi o ţară liberă de interlopi, o ţară liberă de trafic de persoane, o ţară liberă de trafic de minori, de abuzuri sexuale şi de toate aceste grozăvii. (…) Am lucrat în ultimele luni şi voi lucra în continuare, împreună colegii de la Ministerul Public, de la Ministerul de Interne, colegi din străinătate – avem alături de noi Ambasada SUA, care aduce expertiză în acest domeniu, avem colegii din Uniunea Europeană”.  Așadar, ușor, dar cu pași siguri România perfecționează ideea unei libertatăți în care un popor democrat trebuie să traiscă.

Pentru găsirea celor doi români căutați a fost nevoie de intervenția Poliției din Craiova, Poliției Naționale, FBI-ului, securității diplomatice și Departamentului de Justiție. Cei doi vor fi judecați în Statele Unite ale Americii pentru traficul de persoane, supranumit și „sclavagismul modern”.

Avocatul Poporului dă voce medicilor rezidenți care așteaptă de mai bine de 5 luni să obțină drept de liberă practică

Articolul precedent

Arsenal de arme, reținut de la membrii grupărilor infracționale: 7 arme letale și 30 neletale. Destructurarea grupărilor infracționale continuă

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual