sursa foto: piripiri40graus.com
FactualSpot

Alte două site-uri au fost închise de ANCOM pentru răspândirea de știri false în plină pandemie de coronavirus

0

Încă două site-uri din România au fost închise de către Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații (ANCOM), pe motivul că au publicat o serie de articole, răspândind informații false cu privire la pandemia de coronavirus.

Măsura de închidere a site-urilor românia-veche.ro și justitiarul.ro a fost luată în baza Decretului de prelungire a stării de urgență pe teritoriul României nr. 240/2020, care prevede, la art. 91, alin. 3 că: „Furnizorii de servicii de găzduire şi furnizorii de conținut sunt obligați ca, la decizia motivată a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, să întrerupă imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea într-o rețea de comunicații electronice ori stocarea conținutului, prin eliminarea acestuia la sursă, dacă prin conținutul respectiv se promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire.”

Anterior, pe 23 aprilie, Grupul de comunicare strategică a transmis o adresă prin care solicita blocarea accesului utilizatorilor la cele două site-uri, întrucât informațiile postate nu erau însoțite de argumente științifice, negând existența virusului și arătând că este doar o „conspirație prin care se încearcă introducerea de cip-uri în organismul uman prin intermediul vaccinurilor.”

Site-urile românia-veche.ro și justitiarul.ro sunt editate de firma NetDesign SRL din Bistrița. Decizia ANCOM poate fi atacată în contencios administrativ.

Printre titlurile celor două publicații online putem întâlni:

  • ATENȚIE: TRUC & INSELACIUNE sau Antenele 5G și COVID?
  • Europe Defender 20 sau începuturile unui nou război mondial?
  • Adevărul din spatele virusului: Armata americană și Defender Europe 20
  • Exercițiu militar sau operațiune secretă? Ce caută soldații americani în Verona, fără măști?
  • Isteria Covid: Pretext pentru legi abuzive și limitarea drepturilor omului

Decizia integrală a ANCOM poate fi consultată AICI.

La sfârșitul lunii martie a fost închis primul site, stiridemoment.ro, pe motivul realizării de știri false.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei. Este o autoritate publică autonomă, aflată sub controlul Parlamentului României, cu rol de reglementare și supraveghere în domeniul comunicațiilor electronice și serviciilor poștale.

Magistrații de la Înalta Curte renunță la o lună de vacanță judecătorească pentru a recupera perioada în care cauzele au fost suspendate

Articolul precedent

România a ajuns la 10.417 de persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea, 2.817 s-au vindecat și 552 au decedat

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual