sursa foto: paginademedia.ro
FactualSpot

ALDE va ieși de la guvernare pentru a reveni cu o nouă coaliție. T Băsescu: „Ponta nu îl va transporta gratis în Guvern pe Tăriceanu și gruparea lui de baroni parlamentari”

0

Călin Popescu Tăriceanu urmează să anunțe oficial ieșirea partidului său de la guvernare, potrivit unor surse din interiorul partidului.

ALDE a decis să iasă de la guvernare după ședința susținută în această dimineață între membrii coaliției de guvernare, unde liderii celor două formațiuni politice (PSD și ALDE) nu au reușit să ajungă la un numitor comun.

Chiar în timpul ședinței, Viorica Dăncilă a convocat o ședință a Comitetului Executiv pentru ora 17:00. De altfel, o ședință a conducerii ALDE este programată astăzi la ora 16:00 la Palatul Parlamentului. Probabil că după finalizarea acesteia, liderul partidului va anunța oficial decizia de a ieși de la guvernare.

Potrivit informațiilor Digi24, ALDE va anunța că ar urmă să îl susțină pe Mircea Diaconu împreună cu Pro România pentru cursa de la Cotroceni.

Traian Băsescu: ALDE a pierdut până acum din guvernare și nu are nimic de câștigat din ieșirea de la guvernare

Contactat de reporterii Digi24, Traian Băsescu și-a exprimat opinia în legătură cu mișcările planificate pe scena politică în pregătirea alegerilor prezidențiale.

„ALDE a pierdut până acum din guvernare și nu are nimic de câștigat din ieșirea de la guvernare pentru că, dacă Tăriceanu își imaginează că va putea să nu își asume alături de PSD toate erorile guvernării, se înșală. El în plus țintește către Pro România ca un vehicul care să îl mai transporte încă o dată în Parlament. De aceea se încearcă o alianță cu Pro România a lui Ponta. Numai că, Ponta a arătat că a știut și el să își lase partenerii în drum: vezi Crin Antonescu . Ponta nu îl va transporta gratis în Guvern pe Tăriceanu și gruparea lui de baroni parlamentari. ” a declarat liderul PMP, Traian Băsescu.

Întrebat ce părere are despre Mircea Diaconu ca posibil candidat pentru alegerile prezidențiale, Traian Băsescu a spus:

„Mircea Diaconu, un actor bun, a reușit să păcălească o dată, și-a făcut un mandat de europarlamentar, acum tot cu țărișoara lui în suflet și în gură, încearcă să păcălească încă o dată. Cred că românii nu vor cădea în plasa ucrainenilor”(unde Vladimir Zelenski, actor de comedie, a câștigat cursa alegerilor prezidențiale din acest an).

„Apariția lui Diaconu în peisajul candidaturilor parlamentare nu face decât să creeze o problemă candidatului PSD, nu gigantică, dar suficientă ca să reducă destul de mult în competiția cu Barna. ” a mai adăugat acesta.

„În mod cert,  dacă Viorica Dăncilă nu intră în turul 2, Klaus Iohannis va avea o problemă pentru că electoralu PSD nu va vota cu Iohannis ,ci va vota împotriva lui ca urmare a bătăliei pe care Președintele a dus-o încontinuu cu PSD. ”  mai spune fostul președinte Traian Băsescu.

Au început acțiunile de ridicare a mașinilor staționate ilegal în București. Avocatul Poporului atacă hotărârea CGMB, legea contrazice iar Firea oferă o replică dură

Articolul precedent

Telekom România nu acționează în privința vulnerabilităților de securitate a datelor cu caracter personal

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual