sursa foto: Ministerul Apărării Naționale
FactualSpot

Al treilea zbor cu echipamente medicale din Coreea de Sud a adus în România 100.000 de combinezoane de protecție

0

Miercuri, 08 aprilie, a sosit în țară cel de-al treilea zbor, solicitat de Ministerul Apărării Naționale, care a adus echipamente constând în aproximativ 100.000 de combinezoane de protecție. Acestea au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră, arată comunicatul de presă al MApN.

„Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU și, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, acestea vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical și echipajelor operative aflate în teren”, mai precizează comunicatul.

Costurile misiunii de zbor au fost acoperite de Statele Unite ale Americii în sprijinul Guvernului României. Ministerul Apărării Naționale a arătat că acesta este cel de-al treilea zbor cu aeronave C-17 Globemaster III, iar folosirea acestei capabilități, care este exploatată în comun de țări NATO și partenere, pentru misiuni de urgență în contextul gestionării pandemiei de coronavirus a fost o premieră în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic.

Zborul, necesar pentru aducerea, cât mai rapid, din Coreea de Sud în România a celor 100.000 de combinezoane de protecție, atât de necesare în această perioadă, a durat în jur de 40 de ore.

„În astfel de momente, când primim misiuni în care trebuie să răspundem rapid, ne mobilizăm toţi, fiecare pe părticica lui, ca să putem să punem lucrurile cap la cap şi să le putem face mult mai repede decât în mod normal. A fost unul dintre cele mai lungi zboruri, e adevărat, dar nu cel mai greu. A fost foarte obositor pentru că totul se derulează rapid şi, practic, pregătirea la un moment dat o mai faci şi din mers”, a declarat locotenent-comandorul Simona Maierean, unul din piloții avionului.

Explicații de la Avocatul Poporului: contestarea sau plata la jumătate a amenzilor contravenționale aplicate pentru nerespectarea măsurilor stării de urgență

Articolul precedent

Guvernul pregătește o formă specială de șomaj tehnic pentru bugetari: doar 15 zile de muncă

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual