sursa foto: facebook.com/vecinultau.ro
FactualSpot

#AjutRomânia: VecinulTau.ro, platforma de ajutorare a vârstnicilor, a fost premiată cu 10.000 de euro

0

Vecinultău.ro este o aplicație web, accesibilă și funcțională la nivel național, care facilitează legătura online, directă și gratuită între beneficiarii din grupuri sociale vulnerabile – seniori de peste 65 de ani, persoane cu dizabilități, familii monoparentale etc – cu voluntarii din imediata lor vecinătate – pe o rază de 1 km – înscriși pe platformă.

Site-ul a obținut un premiu în valoare de 10 000 de euro la competiția Future Makers – Soluții COVID-19, la care s-au înscris 101 idei din 15 orașe.

Utilizarea acestei platforme este ușoară și gratuită. Vârstnicii ori celelalte categorii de persoane aflate în dificultate pot rămâne acasă în siguranță în timp ce voluntarii înscriși le vor oferi ajutorul, la doar un click distanță.

Tot ce trebuie să facă pentru a putea beneficia de serviciile oferite este să introducă adresa locuinței în care se află,  iar site-ul va afișa voluntarii înscriși pe platformă, pe o rază de 1 km și datele lor de contact. Livrarea, plata și listele de cumpărături vor fi stabilite direct de cele două părți, iar site-ul va oferi recomandări clare și vizibile de bune practici în termen de livrare și de securitate sanitară.

Platforma lansată la sfârșitul lunii martie, numără până în prezent peste 1200 de persoane care s-au înscris să participe ca voluntari la acest proiect de ajutorare comunitară în situație de criză medicală. Banii primiți ca premiu vor fi utilizați la dezvoltarea proiectului pentru a include mai multe modalități de ajutor. Inițiatorii speră ca aceste proiect să rămână o formă activă de vecinătate și după criză.

În semn de solidaritate pentru toți românii care se implică în dezvoltarea activităților de voluntariat pentru ajutorare pe timp de pandemie COVID-19, administratorii platformei au publicat o listă a celorlalte inițiative de ajutorare din țară.

Producția de măști medicinale în România va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi. Patru instalații achiziționate din China vor funcționa la Dragomirești

Articolul precedent

Primarul din Giurgiu care a postat pe Facebook poze îmbrățișând bătrânii a fost amendat pentru nerespectarea Ordonanței Militare 1. El a împărțit ajutoare alimentare

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual