FactualSpot

#AjutRomânia: S-a lansat „Google pentru IMM-uri”, platforma care susține afacerile în tranziția către mediul on-line

0

Compania gigant Google a lansat platforma „Google pentru IMM-uri” un site destinat micilor afaceri care până de curând își desfășurau activitatea numai în offline și sunt interesate să facă o tranziție către mediul virtual.

Pe lângă măsurile adoptate de Guvern pentru ajutorarea situației financiare a IMM-urilor profund afectate de impactul social-economic pe care pandemia COVID-19 îl are în prezent, Google România, cu suportul Consiliului Naţional al IMM-urilor îşi doreşte să faciliteze şi să susţină digitalizarea afacerilor româneşti, indiferent de industrie.

Procesul de digitalizare, care se poate face în câteva săptămâni, va ajuta IMM-urile să îşi menţină şi să îşi îmbunătăţească performanţele şi competitivitatea într-o perioadă în care întreaga societate va suferi schimbări.

Dan Oros, directorul marketing Google România, a explicat că platforma face parte din proiectul „Google Atelier Digital” și oferă suport care constă în ședințe de consultanță online de o oră oferite de traineri specializați, cât și resurse și servicii de la alte companii și organizații considerate de interes pentru IMM-uri.

Platforma „Google pentru IMM-uri” este organizată în 3 secţiuni:

• Prima dintre ele oferă antreprenorilor o suită de instrumente Google gratuite, menite să-i ajute să gestioneze relaţia cu clienţii, să administreze un spaţiu online pentru afacerea lor, să descopere interesele consumatorilor şi nu în ultimul rând, să găsească oportunităţi internaţionale, dacă se gândesc la extindere.

• A doua secţiune se axează pe consultanţa online de care antreprenorii pot beneficia dacă se înscriu pe site. Aceştia au acces la sesiuni individuale de consultanţă ţinute de către traineri specializaţi, prin care vor învăţa cum să utilizeze instrumentelele Google, să îşi clarifice nedumeririle privind activitatea online a afacerii lor şi să primească sfaturi despre gestionarea digitală a afacerii în timpuri de criză.

• Cea din urmă secţiune pune la dispoziţia IMM-urilor o listă de servicii şi produse oferite de diverse companii afacerilor care doresc să-şi îmbunătăţească prezenţa online. Resursele sunt diverse, de la opţiuni de vânzare digitală, implementarea plăţilor online şi eficientizarea muncii de la distanţă şi până la iniţiative din partea autorităţilor publice. Google va continua să adauge constant resurse în această secţiune

#AjutRomânia: Un ventilator mecanic ce poate fi controlat prin telefon a fost realizat de o echipă formată din 5 ingineri și un student la Cluj

Articolul precedent

Vrei o petrecere de logodnă cu zeci de invitați pe timp de carantină? #maigândește-te

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual