sursa foto: facebook/Brandabur Calin
SpotVideo

#AjutRomânia: Cu un pas mai aproape de a produce ventilatoare mecanice, exclusiv în România. VentilaTM din Timișoara testează prototipul Mk4

0

VentilaTM ( Ventilate me!) este un grup format din zeci de voluntari cu experiență în diferite profesii (ingineri, medici, manageri, studenti, etc) care și-au unit forțele, resursele și cunoștințele pentru a realiza ventilatoare medicale mecanice, de absolută necesitate în spitale în contextul în care un număr mare de pacienți diagnosticați cu COVID-19, internați la ATI, necesită asistență respiratorie artificială.

Până în prezent, echipa VentilaTM, condusă de Călin Brandabur, a reușit să producă primul prototip de ventilator mecanic format din piese printate 3D sau obținute prin prelucrare cu echipamente CNC.

Proiectarea mecanică și de acționare sunt, în principiu, finalizate.” anunța echipa în urmă cu doar 3 zile. „Urmează teste mecanice și reglaje, integrarea electronicii și senzoristicii, finalizarea software-ului și testarea lui!”
După ce a fost supus testelor din atelier, modelul Mk4 al ventilatorului a fost trimis spre producție, pentru ca mai apoi să fie supus probelor finale, efectuate împreună cu medici.
VentilaTM a pornit ca un grup inițiat în Timișoara, iar mai apoi s-a extins la nivel national, inclusiv prin implicarea unei rețele nou constituite de peste 150 de posesori individuali și instituționali de imprimante 3D și ehipamente CNC, implicați în dezvoltarea de proiecte low și high-tech vizând creșterea capacității de reacție a societății românești în criza determinată de pandemia COVID-19.
Obiectivul principal este proiectarea, testarea, producerea și distribuirea rapidă către unități din sistemul național de sănătate a unor ventilatoare mecanice care vor fi utilizate pentru susținerea funcției respiratorii a pacienților în stare critică, în secțiile ATI.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că există şi la nivel de autorităţi discuţii cu echipa de la Timişoara, iar dacă acest prototip va funcţiona şi va fi omologat atunci marii producători auto precum DACIA, Ford sau Renault, prin imprimantele 3D, vor începe să producă ventilatoare mecanice.

#StămAcasă, în varianta Cecenia sau India. Polițiștii au ieșit pe străzi cu bâte sau bețe de bambus pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Articolul precedent

#DosarulSJUSuceava –> Ce nereguli au descoperit procurorii de la Tribunalul Suceava la Spitalul Județean? Probele recoltate nu au fost trimise la laborator pentru a fi testate

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot