sursa foto: Poliția Română
SpotVideo

Ai găsit o ofertă online bună la țigări? Poliția Română a făcut percheziții într-un dosar cu un prejudiciu de un milion de euro

0

Poliţiştii s-au deplasat luni, 29 iunie, la 41 de adrese din București și 6 județe, unde au făcut percheziţii la traficanţi de tutun. Mai multe persoane sunt bănuite de producerea, depozitarea și comercializarea de tutun prelucrat de fumat, printre care s-ar afla și doi militari, motiv pentru care ancheta este coordonată de Parchetul Militar București. Prejudiciul estimat este de un milion de euro.

Mandate de aducere au fost emise pe numele a 22 de persoane, ele urmând să fie duse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice pentru audieri. Perchezițiile au loc în județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Bacău, Prahova, Satu Mare și în municipiul București.

În rețea ar fi implicați și doi militari, unul din Ialomița și celălalt din Bacău, bănuiți că ar fi comandat tutun vrac din Bulgaria, pe care îl tocau și îl vindeau pe net. Activitatea rețelei ar fi fost coordonată de o familie din Călărași. IGPR a arătat că există indicii că o parte din persoanele bănuite au constituit un grup infracțional specializat în prelucrarea tutunului brut în tutun de fumat, obținut prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire.

La grup ar fi aderat alte persoane care aveau atribuții de promovare online, primirea comenzilor telefonic și vânzare. Tutunul ambalat sub diferite mărci cunoscute era comercializat prin rețele de curierat, încasând contravaloarea ramburs.

Prejudiciul estimat prin activitatea infracțională este de 1.000.000 de euro reprezentând accize datorate bugetului consolidat.

Redăm, în continuare comunicatul integral al Poliției Române:

În această dimineață, polițiștii efectuează 41 de percheziții  în județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Bacău, Prahova, Satu Mare și în municipiul București la domiciliile mai multor persoane bănuite că ar fi produs și comercializat în mod ilegal tutun de fumat.

La data de 29 iunie a.c., sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Giurgiu, Călărași, Prahova, Ialomița, Bacău, Satu Mare, București și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontiera Giurgiu pun in executare 41 de mandate de percheziție la domiciliile unor persoane bănuite de producerea, depozitarea și comercializarea de tutun prelucrat de fumat.

Activitățile se derulează în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar București.

Din datele și probele administrate în cauză, au rezultat indicii că o parte dintre persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracțional specializat în prelucrarea tutunului brut în tutun de fumat, obținut prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire. La grupul în cauză ar fi aderat alte persoane care aveau atribuții de promovare online, primirea comenzilor telefonic și vânzare.

Tutunul ambalat sub diferite mărci cunoscute era comercializat prin rețele de curierat, încasând contravaloarea ramburs.

Pe numele a 22 de persoane au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice pentru activități procedurale.

Prejudiciul estimat prin activitatea infracțională este de 1.000.000 de euro, reprezentând accize datorate bugetului consolidat.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, iar la activități participă luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, precum și reprezentanți ai Direcției Generale a Vămilor și E Distribuție Muntenia și Dobrogea.

România a ajuns la 26.582 de persoane infectate cu COVID-19. 18.912 de persoane s-au vindecat și 1.634 au decedat

Articolul precedent

Provincia Hebei din China reintră în carantină, după ce s-a înregistrat o creștere a cazurilor de COVID-19

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot