sursa foto: www.ft.com/© Alamy
FactualSpot

AEP arată ce modalitate de votare preferă diaspora

0

Ieri la ora 12:00 s-a dat start-ul înscrierilor pe platforma www.votstrainatate.ro  pentru cetățenii români cu drept de vot care doresc să își exercite acest drept în cadrul alegerilor prezidențiale din noimebrie. Puteți citi mai multe despre opțiunile de votare și modul de înscriere pe platformă AICI.

Potrivit informațiilor oferite de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pentru Agerpres, până în prezent au avut loc 1420 de înscrieri.

Dintre cele două variante disponibile, vot prin corespondenţă sau la o secţie de votare din străinătate mai aproape de domiciliu sau reşedinţă, până la acest moment cea mai accesată opţiune este cea pentru votul prin corespondenţă„, precizează AEP în comunicatul de presă.

AEP va menține legătura permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni pentru a stabili cele mai eficiente modalități de informare ale alegătorilor din afara ţării cu privire la opţiunile de vot pe care le au la dispoziţie pentru acest scrutin şi pentru buna organizare a procesului electoral.

Scopul final este de a informa toţi cetăţenii români cu drept de vot din afara ţării să se înregistreze pe www.votstrainatate.ro până pe data de 11 septemrbrie 2019 pentru a putea alege cine va fi următorul Președinte al României.

În acest sens, va fi demarată o amplă campanie de comunicare care vizează informarea corectă şi eficientă a cetăţenilor români cu drept de vot din străinătate„, mai informează AEP.

Atenție la propaganda de pe Facebook! Informații false despre cazul din Caracal sunt sponsorizate de publicații de presă

Articolul precedent

Discuția dintre Alexandra și polițiști conform raportului M.A.I.

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual