sursa foto: nytimes.com
FactualSpot

Adunarea Generală ONU, întâlnire la New York. Mesajul dur al Gretei Thunberg la Summitul pentru climă

0

Dezbaterea anuală a Adunării Generale a Naţiunilor Unite are loc săptămâna aceasta, în perioada 24-30 septembrie. Reprezentanții statelor membre se întâlnesc la sediul din New York al Naţiunilor Unite, cu scopul de a discuta probleme globale.

„Stimularea eforturilor multilaterale pentru eradicarea sărăciei, educaţia calitativă, acţiune climatică şi incluziune” este tema de acest an a sesiunii Adunării Generale, ce a început pe 17 septembrie.

În cadrul celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU vor avea loc dezbateri cu privire la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă adoptate de liderii mondiali în 2015. Șefii de stat sau de guvern vor avea, de asemenea, intervenții, conform agendei publicate pe site-ul ONU. Cele 17 obiective interconectate îndeamnă la acțiuni pentru extinderea accesului la sănătate, educație și justiție și ocuparea forței de muncă, eradicarea sărăciei și foametei și protejarea planetei de degradarea mediului.

ONU mai anunță că, pe lângă dezbaterea generală, liderii mondiali vor participa şi la mai multe întâlniri, ce vizează stimularea acţiunilor privind schimbările climatice şi în favoarea dezvoltării durabile, cu scopul de a asigura tuturor o viaţă sănătoasă, liniştită şi prosperă.

Un summit dedicat acţiunilor pentru climă a avut loc, de asemenea, luni, în cadrul căruia au fost prezentate soluţiile propuse de guverne, sectorul privat şi societatea civilă pentru a reduce emisiile şi pentru a spori rezistenţa şi adaptarea la schimbările climatice.

”Mi-ați răpit visurile și copilăria cu vorbe goale. Și totuși, eu mă număr printre norocoși. Oamenii suferă. Oamenii mor, ecosisteme întregi se prăbușesc. Suntem la începutul unei distrugeri în masă și vorbim numai despre bani și fantezia unei eterne creșteri economice. Cum îndrăzniți?”, a fost mesajul dur al Gretei Thunberg, o adolescentă de 16 ani, ce a vorbit ieri la summitul ONU pentru climă.

sursa foto: vox.com

Așa cum am arătat AICI, activista suedeză a prezentat, la Congresul Statelor Unite, un raport din 2018 cu privire la schimbările climatice, provenit de la Grupul interguvernamental de experți în evoluția climei al Națiunilor Unite, în care se arată că că lumea trebuie să limiteze încălzirea globală la 1,5 grade Celsius, în loc de pragul ridicat de 2 grade Celsius.

Apple premiază doi români care au descoperit o vulnerabilitate în sistemul de operare iOS

Articolul precedent

Români condamnați în Marea Britanie. Abuzul sexual al minorilor de peste hotare

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual