sursa foto: radioinfinit.ro
FactualSpot

Adrian Streinu Cercel, demis de la conducerea Comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății pentru planul de izolare a cetățenilor de peste 65 de ani

0

Adrian Streinu Cercel a fost demis de la șefia Comisiei de management clinic și epidemiologic al COVID-19 din Ministerul Sănătății, de către Nelu Tătaru. Ministrul Sănătății a arătat că locul său va fi luat de Adriana Pistol, director la Institutul Național de Sănătate Publică.

„Nu am putut fi de acord cu dânsul. Decizia a fost de a-l demite din Comisia științifică de la nivelul ministerului”, a declarat Tătaru, făcând referire la planul de izolare totală a cetățenilor peste 65 de ani. „Domnul profesor Streinu Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar președintele Comisiei. Avem discuții, sunt propuneri, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. De asta am spus că gândim la oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus. Apariția acelui „plan de vacanță” nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri. Decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru.” Tătaru a mai arătat că Streinu Cercel nu a obiectat față de această decizie.

Ministrul Sănătății a mai declarat că: „în locul domnului Streinu-Cercel, în Comisie va intra doamna Adriana Pistol de la Institutul Național de Sănătate Publică.”

Comisiile de specialitate sunt structuri consultative care fac parte din Ministerul Sănătăţii, căruia îi furnizează expertiza științifică necesară pentru coordonarea reţelei de asistenţă medicală.

În urmă cu câteva zile și președintele Klaus Iohannis a criticat această măsură: „A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște. Într-un asemenea plan, cineva propunea măsura aberantă ca persoanele peste 65 să fie carantinate. Așa ceva nu se va întâmpla, e inacceptabil. Trăim într-o societate liberă, dar în nici un caz nu venim cu asemenea măsuri totalitare.”

Călătorii au dreptul la despăgubiri pentru cursele anulate. Care sunt variantele luate în calcul de Comisia europeană pentru transporturi?

Articolul precedent

Dosar penal la UPU Suceava, unde șeful secției a obstrucționat accesul personalului medical la echipamentul de protecție

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual