sursa foto: Facebook
FactualSpot

Adina Vălean, aviz pozitiv și din partea Comisiei JURI a Parlamentului European și de la comisiile de specialitate din Parlamentul României

0

Adina Vălean a primit aviz pozitiv din partea Comisiei juridice (JURI) a Parlamentului European pentru ocuparea funcției de comisar la Transporturi, precum și avizul comisiilor de specialitate ale Parlamentului României.

Seful campaniei prezidentiale a lui Klaus Iohannis, domnul Dan Motreanu (PNL) a confirmat intr-o postare pe facebook reusita Adinei Valean:

“Felicitări, Adina! Cu unanimitate de voturi, Comisia Juridică a Parlamentului European a decis astăzi că Adina Vălean poate ocupa funcția de comisar european pentru Transporturi. De asemenea, Adina a primit aviz pozitiv și din partea Parlamentului României, în urma audierilor din comisiile reunite pentru Afaceri Europene. Urmează o nouă audiere joi, în Comisia Transporturi a Parlamentului European și sunt convins că avizul va fi tot pozitiv.
Rezultatele obținute de colega mea demonstreză încă o dată că #PNL a trimis la Bruxelles profesioniști onești și respectați pentru care vorbesc realizările.
Adina Vălean a fost desemnată drept cel mai influent eurodeputat în legislatura 2014 – 2019. A fost vicepreședinte al Parlamentului European și a condus, cu succes, două dintre cele mai importante comisii la nivel european: Comisia de Sănătate (ENVI) și pe cea pentru Industrie și Energie (ITRE).
Mult succes în continuare, Adina! Mandatul tău în Comisia Europeană va aduce, cu sigurață, multe beneficii Romaniei”.

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Daniel Buda, europarlamentar, arată că: „Adina Vălean îndeplinește standardele europene de integritate pentru a ocupa funcția de comisar european.” La această concluzie s-a ajuns cu unanimitate, primind 21 de voturi ”pentru” și niciun vot împotrivă.

Europarlamentarul PNL a primit, de asemenea, avizul și din partea comisiilor de afaceri europene ale Camerei Deputaților și Senatului, cu 25 de voturi ”pentru” și 3 abțineri. Adina Vălean a fost însoțită la audieri de către premierul Ludovic Orban. Ședința comisiilor din Parlamentul României a început cu prezentarea de către Adina Vălean a priorităților viitoarei Comisii Europene, condusă de Ursula von der Leyen.

Printre principalele declarații ale Adinei Vălean din cadrul comisiilor din Parlamentul României, aceasta a arătat că relațiile transatlantice sunt o prioritate, precum și parteneriatul de investiții și de comerț, care ar crea oportunități importante atât pentru Europa, cât și pentru Statele Unite. Aceasta a mai susținut că România stă foarte prost în domeniul siguranței în ceea ce privește infrastructura rutieră, ceea ce cauzează cea mai mare rată din UE a accidentelor și importanța unui sistemul de transport public accesibil pentru toată lumea.

Daniel Buda a mai declarat că: „Sunt convins că și în cadrul comisiilor de fond, doamna Adina Vălean va confirma și va obține avizul pentru a deține funcția de Comisar European pentru Transporturi.”

Joi, pe 14 noiembrie, cei trei candidați (Adina Vălean, Thierry Breton din partea Franței și  Oliver Varhelyi din partea Ungariei) urmează a fi audiați în cadrul comisiilor de specialitate relevante. Portofoliul repartizat României este cel al Transporturilor, prin urmare Adina Vălean va fi audiată de Comisia TRAN – Transport și Turism.

Primul comisar audiat va fi Oliver Varhelyi, desemnat pentru portofoliul vecinătate și extindere. Actualul ambasador al Ungariei la UE va fi audiat în Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European, joi, în intervalul orar 08:00 – 11:00 (ora Bruxelles-ului). Ulterior, între orele 13:00 – 16:00 (ora Bruxelles-ului) vor fi audiați în paralel Adina Vălean și Thierry Breton candidat pentru portofoliul privitor la politica industrială și piața unică digitală.

Puteți consulta AICI CALENDARUL URMĂTOARELOR PROCEDURI PENTRU ÎNVESTIREA COMISIEI EUROPENE.

Prima apariție publică a lui Liviu Dragnea după condamnare. Înalta Curte amână judecarea contestației în anulare până pe 10 decembrie

Articolul precedent

Dan Barna cere reconfirmarea poziției sale în partid prin vot electronic după ce membri USR i-au cerut demisia

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual