sursă foto:acellusacademy.com
FactualSpot

Adeverința medicală și avizul epidemiologic obligatorii pentru elevi la începutul noului an școlar

0

Două documente medicale vor fi necesare pentru înscrierea în colectivitate a elevilor la începutul anului școlar. Cele două, adeverința medicală și avizul epidemiologic trebuie prezentate înainte de intrarea în comunitate a copiilor de la creșă, de la grupa mică de grădiniță, respectiv elevilor care intră acum în clasa pregătitoare și a elevilor din clasele a V-a și a IX-a.

Conform  prevederilor Anexei nr. 3 la Ordinul ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății 5298/1668/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind examinarea stării de sănătate a preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ de stat şi particulare autorizate/acreditate, privind acordarea asistenţei medicale gratuite şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos:

Adeverinţa medicală se eliberează în următoarele circumstanţe, potrivit legii:

  •  La înscrierea în fiecare ciclu de învăţământ – se eliberează de către medicul de familie sau de către medicul colectivităţii de la care provine copilul.
  •  La terminarea unui ciclu de învăţământ preuniversitar – se eliberează de către medicul care are în supraveghere colectivitatea.
  •  La transferul elevului într-o altă unitate şcolară – se eliberează de medicul care are în supraveghere unitatea de învăţământ de la care se transferă

De asemenea, avizul epidemiologic se eliberează în următoarele circumstanţe, potrivit legii:

  •  După o perioadă de absenţă din colectivitate de cel puţin 3 zile consecutive;
  •  La plecarea în tabere, vizite de studiu etc.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătăru, a declarat că elevii cu patologie vulnerabilă, precum cei cu boli cronice, trebuie obligatoriu să dețină adeverință de la medic. Aceștia vor putea opta între școala online și cea fizică.

Haideţi să începem cu acele adeverinţe pentru cei care au patologie cronică şi care vor trebui în următoarea perioadă să opteze dacă vor să facă învăţământ online sau vor să meargă la şcoală. Dar, în acelaşi timp, să ne gândim că şi cei care vin în comunitate au fost copii care au stat mai mult de o jumătate de an acasă şi care ar trebui totuşi evaluaţi. Haideţi să spunem că poate nu o să fie într-o primă parte, poate le facem de parcurs (adeverinţele – n.r.). Suntem în discuţii cu Ministerul Educaţiei în această perioadă”, a declarat ministrul.

Donald Trump a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

Articolul precedent

Alte 1.380 de cazuri de COVID-19 au fost raportate. România a ajuns la totalul de 99.684 de infectări

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual