sursa foto: playtech.ro
FactualSpot

Acuze și plângeri penale la adresa campaniei electorale PSD. Orban demontează „mizeriile” lansate de social-democrați

0

Cei din PSD încearcă să activeze frica în rândul alegătorilor şi atunci folosesc această retorică periculoasă, îl prezintă pe Preşedinte ca pe un om care va face rău oamenilor.

E o neînţelegere a ceea ce înseamnă această ţară România există ca naţiune, pentru că în interiorul acestui popor minunat sunt etnici care au adus prin contribuţia lor un plus României.

Olguţa Vasilescu nu înţelege sau se face că nu înţelege sau încearcă să presare frica, ura, printre votanţi pentru a-i radicaliza şi ostiliza”, a spus europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, pentru Digi24. 

Vom depune plângere. Vorbim de un etnic german votat de patru ori de sibieni, de români acum 5 ani, în urmă cu o săptămână de 3,7 milioane de români, recunoscut de acest popor. Nu poţi să vii la nesfârşit să strecori ura de rasă într-o societate care trebuie să se europenizeze.

Nu e prima dată când folosesc ideea de etnic german, etnic sas în încercarea de a-l poziţiona într-o istorie care a trecut de 75 de ani – o altă epocă, o altă zonă din Europa.

Astfel de afirmaţii creează o problemă la nivelul statului român cu cel german. Sunt convins că ambasadorul Germaniei va reacţiona.

E o bătaie de joc pe care o aduce şi comunităţii evreieşti, care a trecut printr-o tragedie cumplită”, a conchis Rareş Bogdan.

Preşedintele Consiliului Național pentru Combaterea Discrimănării (CNCD), Csaba Asztalos, a declarat că a primit mai multe plângeri referitoare la afirmaţii cu caracter xenofob, cu elemente de prejudecată şi stereotip sau incitare la ură, făcute de Lia Olguța la adresa președintelui. De asemenea, Asztalos a mai spus că este îngrijorat de retorica folosită în campania electorală și că va cerceta acest caz.

Pentru afirmații cu caracter discriminator care depășesc limita libertăţii de exprimare, sancţiunea este amenda contravențională care începe de la 1000 de lei până la 30 000 de lei, iar dacă prin afirmațiile de acest gen se aduce atingere unei comunități, amenda este cuprinsă între 2000 și 100 000 de lei, potrivit șefului CNCD.

De asemenea europarlamentarul PNL a scris mai multe despre acest subiect pe pagina sa de Facebook unde pune, într-un mod ferm, problema discriminării pe baza originii etnice:  „oare Olguța Vasilescu e chiar normală? Trebuie să fii nebun să faci asemenea asocieri.

Ulterior atacurilor apărute în presă, șefa de campanie a publicat un mesaj pentru a cere scuze public pentru afirmațiile făcute, nu față de contracandidatul PSD, ci față de electoratul care a interpretat în alt sens afirmațiile sale.

Codrin Ștefănescu, acum secretar general adjunct al PSD, a șters mesajul postat pe rețelele de socializare în care afirma că plângerea penală din partea liberalilor este o durere în cot pentru social-democrați.

Domnu’ Rareş, prim vicepreşedinte la penele, a anunţat că vor depune o plângere împotriva Olguţei. Că e rea şi-l face pe şeful suprem dictator. Că-l face fricos în fiecare zi şi asta doare. Că ea e în suflet peremistă, nu securistă ca el. Şi ca mulţi alţii din partidul lui. Îl anunţ pe această cale că ne doare fix în cot de plângerea lor. În cot, da!”, a fost mesajul lui Codrin Ştefănescu publicat pe Facebook.

Vrei să tai porcul de Crăciun? #maigândește-te

Articolul precedent

Ursul lovit de maşină și lăsat pe marginea drumului timp de 18 ore a fost împuşcat. Era necesar un aviz de la Ministerul Mediului?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual