sursa foto: stirileprotv.ro
FactualSpot

Acuzații de la un fost premier pentru actualul premier. Ponta amenință că partidul său va vota moțiunea de cenzură

0

Victor Ponta consideră că planul Vioricăi Dăncilă de a pleca la finalul lunii septembrie pentru câteva zile în Statele Unite ale Americii este unul iresponsabil, în contextul problemelor guvernamentale din România. Fostul premier mai susține că de la vizita președintelui Klaus Iohannis la Washington nu a început „vreun război”. De asemenea, preşedintele Pro România a mai anunţat că, dacă prim-ministrul nu va veni până miercuri în Parlament cu un guvern restructurat, parlamentarii formaţiunii sale vor vota moţiunea de cenzură.

Fără (Ministerul pentru, n.r.) Relația cu Parlamentul zici că nu cade Guvernul, dar patru domenii… pe mediu avem cele mai multe acțiuni de infringement la Comisia Europeană. Pe energie plătim cel mai mare preț, noi mari producători, și la energie electrică și la gaze și importăm. Pe Ministerul de Interne, toată vara, toată lumea a fost îngrozită văzând puroiul adminstrativ de la Caracal și nu mai ai ministru de interne și tu zici: eu plec până în America, la shopping bănuiesc, că sunt reduceri toamna”, a declarat liderul Pro România, luni seară, la Digi24.

N-am văzut că a pus mâna pe telefon Mike Pence și a zis: Viorica, vino repede încoace că avem ceva important de vorbit. A fost președintele acum câteva săptămâni, ce s-a întâmplat? A început vreun război? Stai și rezolvă-ți problemele în țară. N-ai ce să faci, da, votăm moțiune de cenzură”, a mai spus acesta.

„E o situație fără precedent, să n-ai miniștri deloc la ministere atât de importante și să ți se pară că e normal să pleci în America când tu n-ai miniștri la educație, la interne, energie și mediu. E un semn de iresponsabilitate fără precedent”, a acuzat-o Victor Ponta pe Viorica Dăncilă.

Ponta a mai declarat luni, la Palatul Parlamentului: „aşteptăm ca miercuri doamna Dăncilă să vină cu formula de restructurare a Guvernului. Dacă nu vine miercuri – şi practic suntem în situaţia în care în plus faţă de Ministerul Mediului, al Energiei, Relaţia cu Parlamentul, Ministerul de Interne, cred că miercuri sau joi nu o să mai avem nici ministru al Educaţiei, atunci e foarte clar că nu avem nicio altă variantă, am făcut tot ceea ce ţinea de noi să încercăm să găsim o soluţie raţională – vom vota toţi parlamentarii PRO România moţiunea de cenzură pe care sper să o depună cei de la PNL şi USR”.

ALDE rămas fără grupuri parlamentare, activează cu independenți. Un prin pas către reconfigurarea unui grup mixt

Articolul precedent

Florin Iordache și preşedintele CCR, Valer Dorneanu, șușotesc pe la colțurile Parlamentului în pragul dezbaterilor de la Curtea Constituțională privind conflictul sesizat de Dăncilă

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual