sursa foto: romanialibera.ro
FactualSpot

Acreditarea Spitalului Floreasca, suspendată de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, în urma decesului femeii incendiate pe masa de operații

0

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a suspendat acreditarea Spitalului Floreasca în urma unui incident apărut într-o sală de operații, în urma căruia o femeie de 66 de ani a suferit arsuri, care i-au provocat decesul. Autoritatea a mai arătat că spitalul are un termen de cinci zile pentru a elabora și a transmite, pentru a fi avizat, un plan de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării.

Redăm, în continuare, comunicatul de presă publicat de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate:

“Cu privire la evenimentul advers asociat asistenței medicale de tip santinelă, apărut la Spitalul Clinic de Urgență București, vă comunicăm următoarele:

Spitalul Clinic de Urgentă București nu a raportat niciun eveniment advers și niciun alt indicator de monitorizare ​din data de 01.01.2018 și pană în prezent.

Evenimentul mediatizat în prezent a fost raportat pe data de 29.12.2019, la 7 zile de la producerea acestuia.

Având în vedere constatarea de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a apariției la nivelul Spitalului Clinic de Urgentă București a unui eveniment advers grav asociat asistenței medicale neraportat de către unitatea sanitară în termenul prevăzut la art. 8 alin. (2) din Metodologia de monitorizare a unităților sanitare acreditate aprobată prin Ordinul Președintelui Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate nr. 639/2016, dar și referatul Unității de Evaluare și Acreditare a Spitalelor, din 30.12.2019, vă comunicăm că ANMCS a emis ordinul de suspendare a acreditării Spitalului Clinic de Urgență București.

Suspendarea acreditării unității sanitare se dispune pană la remedierea de către aceasta a deficiențelor care au condus la suspendarea acreditării, dar nu mai mult de 6 luni de la data intrării în vigoare a ordinului de suspendare.

În termen de maximum 5 zile lucrătoare de la primirea ordinului, unitatea sanitară elaborează și transmite A.N.M.C.S. spre avizare planul de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării.

Acest plan trebuie să conțină, pentru fiecare măsură, responsabilul desemnat de unitatea sanitară și termenul de îndeplinire a măsurii. Remedierea deficiențelor care au dus la suspendarea acreditării reprezintă condiția obligatorie în vederea inițierii vizitei de evaluare a Spitalului Clinic de Urgentă București în cadrul ciclului II de acreditare.

Menționăm că  Ministrul Sănătății a fost informat despre decizia de suspendare a acreditării Spitalului Clinic de Urgentă București.”

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, în această dimineață că “avem un raport preliminar al Corpului de control care denotă o cascadă de nereguli deosebit de grave. Vom avea un raport final la începutul săptămânii viitoare.”

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, fostul primar Ciuhandu și alte 7 persoane sunt trimise în judecată pentru vânzarea frauduloasă a sute de imobile

Articolul precedent

Institutul Revoluției Române, condus de Ion Iliescu, a fost desființat prin Ordonanță de Urgență

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual