sursa foto: dreamstime.com
FactualSpot

A intrat în vigoare Ordinul pentru aprobarea modalității de amânare la plată a ratelor și dobânzilor. Cine poate aplica și care este modelul de cerere?

0

Ministrul Finanțelor Publice, Vasile-Florin Cîțu, a emis un Ordin pentru aprobarea modalității de amânare la plată a ratelor și dobânzilor aferente împrumuturilor acordate de Ministerul Finanțelor Publice din venituri rezultate din privatizare unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale.

Ordinul prevede că: „pentru împrumuturile acordate de Ministerul Finanțelor Publice din venituri rezultate din privatizare unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, plata ratelor și dobânzilor aferente se poate amâna pe o perioadă de 3 luni de la data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare.”

Pe de altă parte, această facilitate nu este acordată unităților/ subdiviziunilor administrativ-teritoriale care înregistrează restanțe la plata ratelor și dobânzilor aferente împrumuturilor, la momentul intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 29/2020.”

De asemenea, unitățile/subdiviziunile administrativ-teritoriale care doresc amânarea la plată trebuie să transmită Ministerului Finanțelor Publice o cerere, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1, pe adresa de e-mail mf.trezorerie@mfinante.gov.ro. Termenul maxim de transmitere a cererii este de maximum 3 luni de la data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 29/2020. „Cererea se individualizează după fiecare convenție de împrumut și se transmite cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de data scadenței, pentru care se solicită amânarea la plată a ratelor și dobânzilor aferente împrumutului.”

În urma primirii cererii, Direcția generală de trezorerie și datorie publică din Ministerul Finanțelor Publice întocmește un act adițional la convenția de împrumut, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 2, prin care se amână plata ratelor și dobânzilor scadente din data menționată în cerere, pe o perioadă de 3 luni, prin mutarea corespunzătoare a datelor de scadență, și se transmite noul scadențar al împrumutului. Pentru această perioadă Ministerul Finanțelor Publice nu calculează dobânzi și dobânzi de întârziere.

Anexele ce cuprind cererea de amânare la plată și actul adițional pot fi găsite AICI.

Profesioniștii de la Universitatea Politehnică București au creat un nou dezinfectant eficient împotriva COVID-19

Articolul precedent

Klaus Iohannis declaratii de la spitalul militar

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual