sursa foto: unspalsh.com/Gregory Pappas
FactualSpot

A agresat-o pe iubita prietenului său în timp ce era somnambul. Temeiul pentru care bărbatul a fost declarat nevinovat

0

Un tribunal din Marea Britanie l-a declarat nevinovat pe bărbatul care, somnambul fiind, a agresat-o sexual pe iubita prietenului său.

În luna aprilie a anului trecut, Dale Kelly a fost găzduit în reședința prietenului său și a partenerei acestuia, după o noapte în oraș petrecută împreună. Potrivit declarațiilor cuprinse în dosar, Dale adormise în taxi în drum spre casa prietenilor săi, iar odată ajuns la destinație, bărbatul s-a dus direct la culcare. După o oră însă, acesta a apărut în patul în care femeia dormea împreună cu partenerul său. Femeia a chemat poliția declarând ca a fost agresată sexual.

Dale Kelly susține că în acele clipe dormea și visa că este cu o altă femeie. După ce a părăsit reședința celor doi, a trimis un sms prietenului său pentru a-i transmite că nu are idee de ceea ce s-a întâmplat.

Judecătorul care se ocupă de caz l-a descris ca fiind unul „neobișnuit”. „Nu a fost un caz ușor”, a completat acesta.

Bărbatul a fost achitat pentru că în momentul în care ar fi comis fapta era somnambul. De la vârsta de 21 de ani, Dale Kelly a experimentat episoade de diverse anomalii care apar în timpul somnului, inclusiv somnambulismul. În urma expertizei medico-legale psihiatrice, rezultatele au confirmat ca suferă de parasomnie. Totuși, acesta riscă să i se aplice o măsură de siguranță ce ar consta în internarea sa într-un spital cu regim închis.

Hotărârea definitivă va fi pronunțată pe data de 23 septembrie.

Iresponsabilitatea în Codul Penal român

Iresponsabilitatea reprezintă una dintre cele 9 cauze de neimputabilitate cuprinse în codul penal. Orice faptă prevăzută de codul penal comisă în condițiile vreuneia dintre cauzele de neimputabilitate nu constituie infracțiune.

Articolul 28 din Codul Penal prevede: Nu este imputabilă fapta prevăzută de legea penală săvârșită de persoana care, în momentul comiterii acesteia, nu putea să-și dea seama de acțiunile sau inacțiunile sale ori nu putea să le controleze, fie din cauza unei boli psihice, fie din alte cauze.

Reformă semnificativă pentru drepturile femeilor din Arabia Saudită. Permisiunea „tutorelui” masculin nu mai este necesară pentru a călători în afara țării

Articolul precedent

Soarta coaliției de guvernare este încă incertă. ALDE stă pe gânduri până în septembrie iar Tudose le sugerează „să se mai odihnească un pic” după o guvernare impotentă

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual