sursa foto: usnews.com
FactualSpot

85.000 de deținuți din închisorile din Iran, eliberați temporar din cauza pandemiei de coronavirus. Numărul deceselor a ajuns la 988

0

Iranul a eliberat temporar din închisori în jur de 85.000 de persoane, inclusiv deţinuţi politici, în încercarea de a stopa pandemia de coronavirus, conform unui purtător de cuvânt al sistemului judiciar iranian, a anunțat marți, 17 martie, Reuters.

„Circa 50% dintre cei eliberaţi sunt deţinuţi din motive de securitate… De asemenea, în închisori am luat măsuri de precauţie pentru a combate pandemia”, a declarat Gholamhossein Esmaili. Inițial, autoritățile de la Teheran propuseseră eliberarea a 70.000 de oameni din pușcăriile suprapopulate, însă s-a constatat că nu ar fi fost de ajuns și alți 15.000 de oameni au fost eliberați.

Iran este una dintre țările afectate cel mai grav de pandemia de coronavirus, fiind confirmate până în acest moment peste 16.000 de cazuri de îmbolnăviri, din care aproape 1.000 de persoane și-au pierdut viața. Cea mai sumbră zi a fost luni, 16 martie, când și-au pierdut viața 129 de persoane.

Printre cei eliberați se află, de asemenea, mulți deținuți politici, oameni care și-au exprimat păreri împotriva actualei conduceri a țării. Pe 10 martie, Raportorul Special al ONU pentru drepturile omului din Iran a anunţat că i-a cerut Teheranului să-i elibereze temporar pe toţi prizonierii politici din închisorile iraniene suprapopulate şi pline de boli, pentru a le ajuta la oprirea extinderii pandemiei.

Numărul deceselor a ajuns la 988, cu 1.178 noi infectări în ultimele 24 de ore, numărul total de cazuri ajungând la 16.169 pe teritoriul ţării”, a declarat Kianush Jahanpur, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii la televiziunea de stat. El a mai arătat că 5.389 de persoane infectate cu coronavirus s-au recuperat.

UEFA amână Campionatul European de fotbal Euro 2020 pentru anul viitor

Articolul precedent

Barurile, restaurantele, cafenelele, spatiile destinate jocurilor de noroc isi suspenda activitatea in Romania

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual