sursa foto: b365.ro
De la DosarSpot

70.000 de lei pentru 56 de minute de muncă. Procurorii DNA au trimis în judecată doi foşti directori de la Compania de Aeroporturi Bucureşti

0

DNA a trimis în judecată doi foști directori și o angajată a Companiei de Aeroporturi București, fiind acuzați pentru obținerea unor foloase patrimoniale necuvenite.

Neamțu Cristina–Elena, femeia angajată pe postul de referent pentru relații externe, a fost plătită cu 70.857 lei pentru 430 de ore de muncă, deși, în realitate, aceasta ar fi venit doar 56 de minute per total în cele patru vizite pe care le-a făcut la locul de munca pentru a semna condica.

În același dosar, unul dintre foștii directori ai Companiei este acuzat că a semnat angajarea, în ciuda faptului că știa că femeia nu va veni niciodată la muncă.

Din rechizitoriul efectuat de procurori, se arată că inculpatul Ciobanu Sorinel, în calitate de director general al Companiei Naționale „Aeroporturi București” SA, și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, în perioada 05.10.2015 – 30.06.2016, permițând ca inculpata Neamțu Cristina – Elena să folosească autoturismul instituției în interes personal, precum și achitarea de către Serviciul Financiar drepturilor salariale și contravaloarea transportului către inculpata Neamțu Cristina.

Totodată, Ciobanu Sorinel este anchetat pentru obținerea de foloase patrimoniale în valoare de 169.422 lei prin încheierea unor asocieri în participațiune cu două societăți comerciale care desfășoară acte de comerț în interiorul aeroportului Henri Coandă din București. Acuzațiile aduse de procurorii DIICOT  spun că deciziile de numire ale acestor asocieri au fost semnate în Comitetul consultativ chiar de inculpatul în cauză.

În aceeași situație se regăsește și inculpatul  Radu Liviu, și el director general la data comiterii faptelor  (01.10.2013) care și-ar fi semnat propria decizie de numire în Consiliul de supraveghere al unei asocieri în participațiune cu aceleași societăți comerciale. În urma acestui demers el ar fi obținut un folos patrimonial în cuantum total de 71.374 lei.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au anunțat, printr-un comunicat, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

CIOBANU SORINEL, la data faptelor director general al Companiei Naționale „Aeroporturi București” (C.N.A.B.) SA, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

  • abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
  • folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată (fosta infracțiune de conflict de interese).

NEAMȚU CRISTINA–ELENA, la data faptelor referent de specialitate în cadrul Serviciului Relații Externe, din cadrul Direcției Relații Externe –Compania Națională „Aeroporturi București” (C.N.A.B.) SA, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

  • complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
  • fals intelectual în formă continuată.

RADU LIVIU, la data faptei director general al Companiei Naționale „Aeroporturi București” (C.N.A.B.) SA, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Conform comunicatului de presă al DNA, „în cauză s-a instituit sechestrul asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile deținute de inculpații Neamțu Cristina Elena și Ciobanu Sorinel. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.”

Procurorul-șef DIICOT, Felix Bănilă, va demisiona la cererea Președintelui Iohannis

Articolul precedent

Moțiunea de cenzură amânată cu o săptămână. După respingerea ordinii de zi, ședința în plen a Parlamentului s-a încheiat în scandările opoziției: „Demisia!”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar