sursa foto: biznestuba.pl
FactualSpot

7 din 10 români preferă să continue să lucreze de acasă și după încetarea stării de urgență. Ce măsuri sunt recomandate companiilor pentru revenirea angajaților la lucru?

0

Un studiu realizat de Colliers International arată că șapte din zece angajaţi români (70%) își doresc să continue să lucreze de acasă câteva zile pe săptămână, chiar și după relaxarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului şi ieşirea din starea de urgenţă.

Datele, citate de Agerpres, demonstrează că 60% dintre cei chestionaţi sunt de părere că lucrul la distanţă ar fi util cel puţin una sau două zile pe săptămână, iar 10% dintre cei care au participat la studiu ar vrea să lucreze chiar mai multe zile de acasă, în perioada următoare.

Un sfert dintre angajaţi sunt aşteptați să se întoarcă la birou în luna mai, însă activitatea celor din marile clădiri de birouri va fi reluată treptat, în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus şi de măsurile anunţate mai departe de către autorităţi.

„Pentru a asigura angajaţilor distanţarea socială la birou, angajatorii trebuie să ia în considerare unele modificări de amenajare a spaţiului şi a mobilierului, mai ales în cazul birourilor de tip open space. Este necesară asigurarea unei distanţe recomandate de doi metri liniari între angajaţi, ceea ce înseamnă că va fi necesară creşterea spaţiului alocat per angajat de la 8 metri pătraţi, cât este în prezent media în clădirile de birouri de clasă A, la peste 15 metri pătraţi per angajat. În acest context, anumite companii vor trebui să permită unui procent din angajaţi să continue lucrul de acasă, astfel încât regulile privind distanţarea socială, dar şi de rotaţie să poată fi respectate”, susţin specialiştii.

O altă măsură recomandată, ce poate fi implementată de corporații, pentru a-şi pregăti birourile de revenirea angajaţilor, se referă la rotirea birourilor din spaţiile deschise astfel încât personalul să nu stea faţă în faţă. De asemenea, în recepţii pot fi montate bariere temporare de plastic transparent, instalate în scopul de a separa vizitatorii de biroul de recepţie, măsură ce poate fi extinsă și în birouri (partiţii înalte între birourile care se află faţă în faţă).

Consultanţii Colliers International au mai recomandat ca, în sălile de conferințe, să se aplice marcaje cu bandă pe pardoseală pentru a indica distanța de doi metri între scaune, necesară pentru păstrarea siguranței.

În contextul stării de urgență generate de pandemia de coronavirus, din ce în ce mai mulți români au fost nevoiți să recurgă la lucrul de acasă, acolo unde a fost posibil. Drept dovadă, Bucureștiul s-a clasat pe primul loc în lume în ceea ce privește numărul de angajați care lucrează de la distanță. Conform unui studiu, realizat de Broadband Deals, Capitala României este cel mai bun oraș din lume în care să lucrezi de acasă, dintr-un eșantion de 50 dintre cele mai populare orașe.

Klaus Iohannis critică în continuare PSD-ul pentru promovarea autonomiei poporului maghiar. Ciolacu a depus plângere la CNCD pe numele Președintelui

Articolul precedent

Din 15 mai, România intră în stare de alertă. Ce urmează și cum se va întâmpla?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual